Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Estoniaöverlevaren om regeringens besked: ”Jag känner lättnad”

2020-12-18 • 7 min 43 sek

Regeringen öppnar för nya dykningar vid Estoniavraket berättar inrikesminister Mikael Damberg (S) vid en presskonferens. Detta kräver att man tvingas se över gravfridslagen som är mycket strikt i Sverige och förbjuder ett öppnande i nuläget. Men Kent Härstedt, Estoniaöverlevare välkomnar en ny utredning som tittar på dels de nya hålen dels andra frågetecken som kommit upp genom åren. Vi har inte fått en övertygande förklaring. Där finns fortfarande en hel del frågetecken kring varför fartyget sjönk så snabbt, säger Härstedt.

David Lagercrantz om filmen: ”Zlatan säger att det var precis så här”

11 min

Snart kommer filmen ”Jag är Zlatan” som David Lagercrantz har skrivit manus till. I Efter fem berättar han om att han inte haft någon kontakt med fotbollsstjärnan under skrivandet. – Vi får inte vara ängsliga över vad Zlatan tycker, säger författaren.Trots det har Ibrahimovic meddelat att han gillar filmen.– Zlatan säger att det var precis så här, säger David Lagercrantz.Dessutom är han aktuell med sin nya bok ”Obscuritas” vilken vi får ett smakprov från.

Alec Baldwin talar ut om skjutningen ”Jag avfyrade aldrig vapnet”

3 min 27 sek

Skådespelaren Alec Baldwin har för första gången intervjuats efter den uppmärksammade dödskjutningen under inspelningen av filmen ”Rust” i oktober. Han höll i vapnet när fotografen Halyna Hutchins dog och regissören Joel Souza skadades. I intervjun med amerikanska ABC säger han bland annat att han inte avfyrade vapnet. Journalisten Adrinna Pavlica rapporterar om att intervjun har mött stor kritik i USA.– Kritiken mot ABC är att man har gjort den som en dokumentärfilm med dramatisk musik, säger hon.