Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Både allvar och skratt när programledarna ser tillbaka på säsongen

2020-12-23 • 5 min 40 sek

Tilde, Max och Axel ringer upp Anna och Henrik för att se tillbaka på året som gått, det blir både allvar och skratt.

Reformer för 74 miljarder i regeringens budget: ”En av de största jag sett”

5 min 5 sek

Totalt innehåller budgeten utgifter på över 1 000 miljarder kronor. Men de nya satsningarna på 74 miljarder handlar, enligt regeringen, framförallt om klimat och miljö, jobben, välfärden och kampen mot brottsligheten. TV4:s politiske kommentator, Ulf Kristofferson beskriver det som en av de största reformerna han sett någonsin.

Claes Månsson om livet som blyg: ”Kan vara en styrka för skådisar”

11 min

Dagens gäst har stått på teaterscenen i över 30 år och hunnit damma av de flesta pjäser. Efter ett tvåårigt, och högst coronarelaterat uppehåll, är Claes Månsson äntligen tillbaka med den nyskrivna pjäsen Sådan Far. Hör honom berätta om nya pjäsen och om hur han funnit styrkan i blygheten.

Här är de stora snackisarna efter nattens Emmygala

4 min 14 sek

I natt var det återigen dags för kändisar, producenter och journalister att inta röda mattan för den 73:e Emmygalan, och vi tittar närmare på de stora snackisarna från kvällen, tillsammans med Natalie Demirian från Aftonbladet.

10-åring fiskade upp pistoler ur svartån – fick behålla en pistol

2 min 59 sek

Under lördagen gjorde 10-årige magnetfiskaren Maximilian Hellström ett ovanligt fynd i centrala Örebro. Upp ur Svartåns vatten kom en förpackning som visade sig innehålla två pistoler och ammunition. Som belöning fick han behålla en pistol. Hör honom själv berätta om fyndet.

Tusentals flyr undan vulkanutbrott på Kanariö

2 min 21 sek

Igår eftermiddag började svart rök och lava sprida sig från vulkanen Cumbre Vieja, på kanarieön La Palma. Runt 5000 personer uppges ha evakuerats från området. Vi pratar med Björn Lund, seismolog.

Helena af Sandeberg listar karriärens främsta roller

11 min

Kvällens gäst är skådespelaren Helena af Sandeberg som just nu medverkar i tv-serien ”Deg” på SVT, där hon, och den andra huvudrollsinnehavaren Bianca Kronlöf, spelar mot varandra i en desperat jakt på pengar.

Rymdturister på unik resa: ”Väldigt svårt att göra nummer två”

5 min 46 sek

Vad har en 38-årig multimiljardär, en 29-årig canceröverlevare, en 51-årig geologiprofessor och en 42-årig dataingenjör gemensamt? Jo, just nu cirkulerar de runt jorden som de första civila rymdresenärerna någonsin utan en astronaut med sig. Vi pratar med fysikern Patrik Norqvist.

Nya Apple-telefonen sågas – här är nya prylarna du vill ha koll på

4 min 16 sek

Vi tittar närmare på några av de stora snackisarna från teknikens värld just nu. Bland annat handlar det om koldioxidinfångning på Island, Apples nya Iphone och att Facebook släpper nya hightech-glasögon. Evelina Galli, teknikexpert på sajten PriceRunner, medverkar.

Regeringen: Största satsningen på klimatet någonsin

3 min 30 sek

Under en pressträff presenterade regeringen flera budgetnyheter inom miljö och klimat. Totalt handlar det om satsningar på 12 miljarder kronor. Pengarna ska användas för att göra det lättare att få tillstånd för till exempel vindkraftverk och nya elledningar, för att utbilda de tekniker som ska jobba på framtidens batterifabriker och som stöd till biogas. Vi pratar med Susanna Baltscheffsky, vetenskapskommentator på TV4Nyheterna.

Talibanerna fortsätter begränsa kvinnors rättigheter

9 min 24 sek

Talibanerna möter motstånd när det kommer till att begränsa kvinnors rättigheter. Hashtagen #DoNotTouchMyClothes har spridit sig som en löpeld på sociala medier de senaste dagarna, där afghanska kvinnor lägger upp bilder på sig själva i färgglada kläder. TV4:s Terese Cristiansson gästar Efter fem och uppdaterar oss om det oroväckande läget i Afghanistan.