Vårdpersonal kan komma att vaccineras tidigare: ”Väldigt välkommet”

Folkhälsomyndigheten öppnar för att tidigarelägga vaccinationen av sjukvårdpersonal, på till exempel intensivvården.
Det här kommer efter att flera regioner har varnat för att coronautbrott bland personalen riskerar att lamslå sjukvården.
Kai Knudsen, överläkare på intensiv-vården på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg välkomnar beskedet och menar att det skulle vara genomförbart att vaccinera all sjukvårdspersonal inom en vecka. ”Bara vi får tag på vaccinet” Knudsen menar att situationen inom vården redan är hårt ansträngd.
”Har vi ingen vårdpersonal kan vi inte ge någon vård”

Prisas för sin forskning - så hjälpte Sverige judiska överlevare

På Norra judiska begravningsplatsen i Solna ligger 66 människor begravda, vars namn och livshistoria sedan länge glömts bort. De var förintelseöverlevare som kom till Sverige sommaren 1945 tack vare en humanitär insats som kallades de vita båtarna. Arkeologen Daniel Leviathan bestämde sig för att ta reda på vilka dessa människor var, och berätta deras historia. För sin forskning prisas han nu av Micaels Bindelfelds stiftelse, till minne av förintelsens offer.

5 tips för att undvika skuldfällan

Många svenskar har svårt att betala sina räkningar. Sparekonomen Sharon Lavie ger oss råd för hur man undviker att hamna i skuldknipa.

Marcus: Här är stora krigslögnen om Obama

Marcus Oscarsson kommenterar presidentbytet i USA. Dessutom svarar han på bluffryktet om att Obama skulle ha varit den värsta krigspresidenten.
- Låt oss tala om hur sanningen ligger till egentligen, förklarar Marcus.

Sissela Benn om sin prestationsångest: ”Haft problem hela livet”

Prestationsångest är temat i en av de filmer Unga Dramaten gjort i serien "Lektioner för livet" och som nu ska visas runtom på landets skolor. Sissela Benn, skådespelare och komiker; känd från bland annat Sune-filmerna, är den som tar sig an ämnet prestatitonsångest.

Skrapa bilen rätt – undvik böter

Något som många slarvar med är att borsta bort snön från bilen - och det kan både vara farligt och bli kostsamt. Marcus Noterius träffar Jimmy Norberg som är chef för trafikpolisen i Östersund.