Porseryd om oroligheterna i Washington: Inte varit med om något liknande i modern tid

TV4Nyheternas utrikeskommentator, Rolf Porseryd kommenterar nattens attack mot kongressbyggnaden i Washington.

Sverige har slagit rekord i pantning

Förra året pantades 72 miljoner fler burkar och flaskor pantades jämfört med 2019, det är rekord för svenskarnas pantande. Och nu ska det bli ännu enklare att lägga burkarna på rätt plats. Katarina Lundell, marknads-och kommunikationschef på Pantamera, berättar hur.

En kille försökte utmana Tina Thörner: "Jag bara tar runt ballen och vrider om"

Tina Thörner har tillhört den absoluta världseliten inom motorsport. Genom åren har hon tävlat i hundratals internationella race, vunnit tre VM, och tio gånger har hon stått på startlinjen i världens tuffaste rally, Dakar. Det är inte för intet hon förtjänat titeln rallydrottning. Nu sammanfattar Tina sitt händelserika liv i självbiografin Livet i 180. Hör henne berätta om hur hon nådde världseliten i den mansdominerade sporten.

Prins Philip förd till sista vilan: "Fantastisk vacker begravning"

Under högtidliga former fördes igår prins Philip, hertig av Edinburgh, till sin sista vila, i St George's Chapel vid Windsor Castle. Det var den nionde april prins Philip avled, 99 år gammal. Hovexperten, Claes-Johan Larsson gästar oss och berättar bland annat om hur mycket prinsen betytt för kungafamiljen.

”Vad händer när man är så ledsen att man vill dö?” – skrev bok om skilsmässan

Författaren Martina Haag berättar om disciplinen och att hon låtsas att hon har en sträng chef, när det egentligen är hon själv som bestämmer. ”Allt grundar sig i stenhårt arbete” säger hon själv. Hon pratar även om boken om skilsmässan som fått folk att komma fram till henne på stan och till sist samarbetet med William Spetz och kommande filmen.

Floydrättegången: ”Försvaret har ingen klar linje”

Det är dags för slutplädering i den uppmärksammade rättegången mot den polismannen som åtalas för dråp på George Floyd. Om domen blir av det mildare slaget kan vi räkna med våldsamheter rapporterar Stefan Borg från Minnesota. Lisa Grenfors rapporterar om det allt hårdare tonläget mellan USA och Ryssland, och om Aleksej Navalnyjs hälsa.

”Pandemin kläder av de globala orättvisorna”

Pandemin har slagit olika hårt i olika delar av världen. I Afrika är vaccinationstakten långsam, men Covid-19 är långt ifrån det största problemet i Afrika. ”Barnen dör av malaria och kan inte gå till skolan, man har andra problem”, säger ,Johan von Schreeb, professor i global katastrofmedicin.