Väder

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

Vädret 06.00 11 januari 2021

Snövädret i norr orsakar stora problem i trafiken

De senaste dagarnas besvärliga väder med stora mängder snö och hårda vindar i norra Sverige vilket orsakar stora problem i trafiken. Trafikverkets presschef berättar var bil- och tågtrafiken har stoppats.

Stora mängder snö och hårda vindar i norr

Under fredagen och lördagen rör sig ett intensivt lågtryck norrut längs norrlandskusten. Stora mängder snö och besvärligt vägunderlag är att vänta. SMHI har utfärdat en klass 2-varning och Trafikverket uppmanar till försiktighet för den som ger sig ut på vägarna.

Bärgarnas kamp i snökaoset: ”Det är kaotiskt”

Ett nytt snöväder har dragit in i norr och bärgarna Rikard Fahlgren och Stefan Holmgren vid Assistancekåren har fullt upp med att få loss tunga fordon och bilar som kört fast. Det är kaotiskt, säger Holmgren.

”Finns ingenstans att trycka undan snön”

Ett nytt kraftigt snöväder är påväg in i norr och det väntas ställa till problem. I Umeå skulle man behöva 14 dagar till för att få bort snön från förra snövädret, säger reporter Peter Svanberg.

SMHI varnar - nytt snökaos på ingång

SMHI varnar för kraftiga snöfall i landet. Klass 2-varningar är utfärdade för Västernorrland, Västerbotten och Lapplandsfjällen. Det kommer även blåsa kraftigt i Lappland där det på vissa håll kan blåsa storm i byarna.

Ovanligt snöfall i Sahara - så här ser det ut

När temperaturen plötsligt sjönk till tre minusgrader i Naâma-provinsen i Algeriet började det att snöa, och det är sällsynt att se Saharaöken i vinterskrud. På mer än 40 år har det bara snöat fyra gånger i Aïn Séfra.