Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Sista tiden vid makten: Det krävs för att Trump ska fällas

TV4Nyheters utrikeskorrespondent Stefan Borg rapporterar direkt från USA. Med i studion finns också Rolf Porseryd och analyserar om tiden håller på att rinna ut för att ställa presidenten inför rätta och då bli avsatt.

Närsynta hunden Ulla gör succé – i brillor

Agility-hunden Ulla, en bordercollie, är närsynt och en av få hundar i världen som bär glasögon.
Hennes matte Johanna Mattilla ska nu söka dispens för att få tävla igen eftersom tävlingsreglerna i agility konstaterar att ”en deltagande hund inte får vara utsatt för en åtgärd som otillbörligt kan påverka prestationen”, i Ullas fall glasögonen.

Norge lättar på stränga coronarestriktioner

Under påsken införde Norge stränga restriktioner för att försöka minska smittspridningen av corona. I dag lättare de upp, men bara där smittan är under kontroll.
– Barer och restauranger är öppna igen, men det gäller inte här i Oslo, säger Stål Talsnes, reporter TV2 Norge.

I dag släpptes regeringens vårbudget: ”Vi gasar oss ur krisen”

Jobben var i fokus i dag när finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade sin vårbudget. 440 000 personer var arbetslösa nu i mars, vilket är 50 000 fler jämfört med ifjol. I vår studio möttes finansministern och Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomipolitiskt talesperson, i en debatt om hur man ska lösa problemet med den höga arbetslösheten.

Vårbudgeten presenteras: "Överraskande defensiv"

Regeringens vårdbudget som presenterades imorse innehåller nya satsningar för 45 miljarder kronor. Vi går igenom vad som föreslås och får kommentarer från ekonomireporter Jens B Nordström och Helena Gissén, politisk kommentator på TV4Nyheterna.

Jonette och Björns initiativ: ”Tälta på vår tomt!”

Jonette och Björn Loostam har en stor trädgård nära havet och skogen. I sommar låter de främlingar tälta där gratis. Initiativet har fått stor spridning på sociala medier och nu hoppas paret att fler ska öppna upp sina tomter.

Sommar 2021 väntas bli ”summer of love 2.0”

Sommaren 2021 väntas bli en riktig dejtingsommar – en ny ”summer of love”. Det visar ny statistik från dejtingappen Tinder, där antalet matchningar, swipes och meddelanden har ökat dramatiskt.
– Det var en underbar tid, säger Claes "Clabbe" af Geijerstam som var med under den riktiga ”summer of love” i slutet på 60-talet. Med i studion är Daniel Paris, sociala medier-profil.

Vit älg har setts i Värmland

I Värmland har Pauline van Oord lyckats fånga skogens vita konung på film. Det bedöms bara finnas ett hundratal vita älgar i Sverige det är framförallt i Värmland som man har störst chans att få en skymt av den ovanliga älgvarianten.

Tvillingarna har hockeykort för en halv miljon

Tvillingarna Simon och Andreas Gustafsson, 30 år, har samlat på hockeykort sedan de var i 10-årsåldern. I dag har de en samling på 23 000 kort – för ett värde av 500 000 kronor.
- Fler har börjat samla under corona – så samlingen har börjat bli ganska värdefull, säger Simon Gustafsson.

Tilde om bästa konsertminnet: ”Kunde känna Robert Smiths svett på mig”

Under första halvan av 2021 kommer en ny streamingtjänst att lanseras som är speciellt inriktad på legendariska konserter och musikdokumentärer.
- Det handlar om ett legacy, ett arv, säger Jonas Sellberg, co-founder och artistansvarig på Staccs.
Dessutom listar Tina Mehrafzoon, musikjournalist P3, tidernas mest legendariska konserter!

Över 20 procent har fått sin första vaccindos

Massvaccineringen tar fart i hela landet och i dag, fredag, öppnar konsertlokalen Fållan i södra Stockholm upp för massvaccinationer. Dessutom – goda nyheter för vaccinerade: Nu får man krama barnbarnen.
Emma Spak, chef Hälso- och sjukvårdsektionen SKR, berättar om hur vaccinationsmålet ska nås.

”Det är smärtsamt och overkligt”

För drygt två månader sedan gick Hannah Ekwall bort i sviterna av ett års lång kamp mot bröstcancer.
”Vi försöker må så bra som det går”, säger maken Patrick Ekwall.