Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

”Kan man vara immun mot corona?” – professor Agnes Wold svarar på tittarfrågor

"Kan man träffa vem som helst efter vaccinering?", "Kan man vara immun mot corona?" och "Smittar corona som en vanlig förkylning?" det är bara några av frågorna som besvaras.

Vaccinforskaren: ”En dos kommer aldrig att räcka”

Efter fem blickar framåt mot nyhetsveckan och kommer bland annat ta upp att forskaren Matti Sällberg är tveksam till en vaccinframtid mot covid-19 där bara en dos används. Men han ser fram emot hur det går med det.
Matti Sällberg, professor biomedicinsk analys Karolinska institutet: ”Man kan hoppas att de har bra resultat på det. Men jag gissar att de kommer landa på två doser. En dos kommer aldrig att räcka”.

Han har ett av världens fräckaste skägg

Sverigesvepet: Sorsele-bon Niklas Sandqvist har tidigare varit med i en tävling hos P4 Västerbotten, men kammar nu även hem framgångar i världen när han hamnat på topp-12 i den amerikanska tävlingen ”Meanest Beard”.

Han skottar för andra – gratis: "Man är aningen mör"

Sverigesvepet: Mattias Westergren i Umeå har skottat snö gratis åt folk den senaste tiden. Han ville hjälpa till och erbjöd sin snöskottning i sociala medier - både för att komma ut och för att hjälpa till.

Tittarnas bästa snöbilder

Snön vräker ned i delar av landet. Och lite av den har fastnat på bild och skickats in till Efter fem!

Fler förlorar körkortet under pandemin

Sverigesvepet: Nästan 3 900 personer blev av med körkortet i fjol på grund av fortkörning - vilket är en ökning med drygt 800 från 2019. Och polisens analys slår fast att det är på grund av corona.

Skridskoåkaren som blivit superstjärna: ”Jag är lite av en drömmare”

Lägg namnet Nils van der Poel på minnet fram till OS 2022. Van der Poel
blev världsstjärna över natt efter att ha tagit sjunde snabbaste tiden i historien på 10 000 meter och slog därmed flera svenska rekord.
Men träningen tar han chill. Och väljer en helt egen väg till toppen, med bland annat ett två år långt uppehåll från isen.

Björnen Lily föll i strömmen – dramatisk räddning

En lapp på en bod från Eira 4 år hittades av Peabs platschefter Magnus Bäckström och Anders Nilsson jobbade som jobbade med ett renoveringsjobb i Stockholms ström. "Fick kämpa hårt för att få upp nallen Lilly". Här berättar de om räddningsaktionen och om det glädjefyllda återseendet och fick en glad hälsning från nallens ägare Eira i direktsändning.

Program från TV4

Amanda Kernells "Charter" kan vinna sju guldbaggar

Kernells förra film "Sameblod" fick fyra guldbaggar. Och i kvällens Guldbaggegala har hon chans att bli årets stora vinnare, då hennes film "Charter" är nominerad i hela sju kategorier, bland annat bästa film.