Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Bengt Johansson om Sveriges VM-chans: Det blir en svår match

Bengt "Bengan" Johansson, fd förbundskapten, kommenterar läget inför kvartsfinalen i handbolls-VM. Sverige möter Qatar i kväll.

Hetaste världstrenderna i hemmaträning

Hemmaträningen har ökat under coronapandemin. Träningsexperten Sabina Dufberg visar vad som är populärast inom hemmaträning runtom i världen och ger tips på hur man ska inspirera sig själv till att röra på sig hemma.
Sabina Dufberg, träningsexpert: ”Ställ lite lägre krav på dig själv. Om du inte gillar att jogga - dansa istället”.

Program från TV4

Emma Spak: ”Vaccinet ligger inte och väntar nånstans”

Kalmar och Blekinge har hunnit färdigvaccinera störst andel av sin befolkning, 5,57 procent, respektive 4,86 procent. Stockholm och Västra Götaland är de regioner där vaccineringen går långsammast, endast 2,33 procent och 2,72 procent av befolkningen har fått den andra vaccindosen där.

Emma Spak, hälso- och sjukvårdschef för Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Magnus Thyberg, vaccinsamordnare Region Stockholm, medverkar.

22-åringen i Vetlanda häktad i dag – nekar till brott

I dag häktades den 22-årige mannen för försök till mord i sju fall. Mannen gick till attack med kniv mot flera personer, varav flera vårdas med allvarliga, men inte livshotande, skador på sjukhus. I Vetlanda finns vår reporter Johan Håkansson som var på plats i rättssalen.

Lättnaden i Vetlanda efter beskeden om offren: ”Läget ser mycket bättre ut”

En gärningsman har gått till knivattack mot sju personer i Vetlanda under onsdagen. Den misstänkte sköts av polis vid gripandet. Julia Löfquist, reporter på Vetlandaposten, summerar dygnet och går igenom vad som hänt. ”I går vårdades fem personer på iva och i dag ser läget mycket bättre ut. En person som vårdades för livshotande skador har flyttats till en vanlig avdelning”.

Vilken kändis vill du äta med?

I Sverigesvepet besöker vi Höllviken där galleriabesökarna får pandemi-äta med valfri kändis! Ica toppen i Höllviken sätter ut ett foto av en känd person vid varje bord så ensamätaren kan få lite guldkantat sällskap.

”Finns inte mycket som tyder på terrorbrott”

En gärningsman gick till attack med en kniv mot sju personer på fem platser i Vetlanda under onsdagen. Den misstänkte gärningsmannen är en 22-årig man som skadesköts av polis vid gripandet.
Oisín Cantwell, nyhetskolumnist Aftonbladet: ”Motiv i traditionell bemärkelse tycks inte finnas. Rent konkret finns inte mycket som tyder på terrorbrott. Men det går inte att avskriva helt”.

Pastor efter knivdådet i Vetlanda: ”Vi har försökt ta hand om de som kommer”

Ett Vetlanda i sorg försöker nu bearbeta onsdagens vansinnesdåd där sju personer skadades i en knivattack, flera av dem allvarligt. Nu vidtas flera åtgärder för att människor ska kunna få stöd och råd.
Anna Karlsson, pastor Missionskyrkan Vetlanda: ”Vi har kunnat hjälpa till med att lyssna och mänsklig närvaro. Vi har försökt ta hand om de som kommer. Många känner en otrygghet och vi alla måste hjälpas åt för att hitta den igen”.
Henrik Tvarnö (S), kommunalråd Vetlanda: ”Krisledningsgruppen är igång”.
Med i inslaget: Victoria Banozic, reporter TV4Nyheterna.

Märkliga stölden: 250 kilo tung gunga

I Sverigesvepet besöker vi Huskvarna där någon har stulit en hel lekplats, inklusive en 250 kilo tung gunga, rapporterar Jönköpings-Posten om. Med i inslaget: Karin Emanuelsson, parkingenjör tekniska kontoret.

Norska medaljhoppet i skid-VM har insjuknat

Italienska landslaget lämnar tyska Oberstdorf och skid-VM efter att ledare testats positivt för covid-19. Nu har en norsk skidåkare som är medaljhopp för landet insjuknat och har varit isolerad hela dagen. Max Grinndal, TV4Sporten, berättar om turerna.
Med i inslaget: Anders Byström, landslagschef

Jordbävningar skakar Island: Hög tid för utbrott

Den senaste tiden har Island drabbats av över 50 jordskalv, det kraftigaste med en magnitud på 5,7. Frågan är nu om skalven är starten på en vulkanisk period.
Ari Tryggvason, seismolog Uppsala universitet: ”De har varit lugna i nästan 800 år. Det är hög tid för att det ska bli utbrott igen”.