Minnessten för ”Lilla Hjärtat” rest

- Jag har fått lugn i själen igen, säger familjehemsmamma Melinda Jacobs som nyligen fått ett nytt tillskott i familjen - "Lilleman".
I lördags var det ett år sen "Lilla Hjärtat" hittades död: den tre-åriga flickan Esmeralda som växte upp i ett familjehem i Vadstena där hon var placerad enligt LVU sen hon var någon månad gammal, men sen flyttades till sina biologiska föräldrar där hon hittades död. Fallet upprörde många och flickans biologiska mamma dömdes sen till fängelse i ett år och nio månader för grovt vållande till annans död och narkotikabrott. I lördags, på årsdagen av Lilla Hjärtats död, restes en minnessten för "Lilla hjärtat" i Vadstena och nu är också nya lagar på gång som ska tillvarata barnens trygghet och rättigheter när de biologiska föräldrarna vill ha tillbaka vårdnaden. Melinda Jacobs, familjehemsmamma som var den som tog hand om Lilla Hjärtat i nästan tre år gästar tillsammans med DN-journalisten Josefin Sköld.

Morgonmissen i Nyhetsmorgon som får alla att skratta

När Nyheternas Matilda Boza ska förklara ett telegram från Nyheterna om barn och pollenallergi blir det aningen förvirrat. Kaffe nån? Undrar Steffo efter att Matilda skyller missen på den tidiga morgonen.

Så bemästrar du mountainbiken

Intresset för mountainbike fortsätter öka - vilket bland annat märks på en ökad cykelförsäljning. Maria Forsblom får en genomgång i hur man håller fart och balans genom att stå rätt på cykeln. Mountainbike-coachen Lina Skoglund ger tips på vad du ska tänka på innan du ger sig ut i skogen.

Zlatan bröt mot regler: ”Det här får man inte göra”

Zlatan kan komma att straffas för comebacken efter att ha brutit mot Fifas regler och som grädde på moset har han också siktats på restaruang och därmed trotsat utegångsförbudet i Italien. Zlatan fortsätter att ständigt hamna i blåsväder. TV4Sportens Ali Reza väljer att citera sin kompis uttryck: ”Killen i grillen” passande uttryck för Zlatan som ständigt tycks vara utsatt för kritik.

Ny app sätter hållbarhets-poäng på varorna du handlar

Brukar du snurra bort sig bland olika eko-och kravmärkningar i affären? Nu lanseras en app där du enkelt kan scanna och direkt se hur hållbart ett livsmedel är. Charlotta Szczepanowski, hållbarhets- och kvalitetschef på Coop, berättar hur kunderna nu delar samma information som de anställda.

Medelhavsinspirerad fredagsmeny

Daniel Höglander och Niclas Jönsson ska driva Villa Dagmars restaurang som öppnar i slutet av april. Hos oss bjuder de på mat med medelhavskänsla. Det blir 3-4 st mellanrätter med smaker av saffran, koriander och lime.