Här avslöjar van der Poel taktiken bakom VM-guldet

Nils van der Poel åkte snabbare än alla andra på 5 000 meter och bärgade det första svenska VM-guldet i skridsko på 48 år. Sensationellt, särskilt med tanke på att van der Poel tagit en två år lång paus från tävlandet.
- Jag är förvånad över att det fått så mycket uppmärksamhet i media, kul att det uppskattas! säger Nils i Nyhetsmorgon.

Prisbelönta författaren om cancern: ”Jag behövde få min upplevelse erkänd”

När Kristina Sandberg drabbades av bröstcancer var det många i omgivningen som sa att ”det kommer gå bra” och ”det här är en baggis”. Men i ett ovisst läge behöver man ett erkännande av upplevelsen – för ingen vet ju hur det faktiskt kommer att gå. ”Man behöver få bekräftat att det här är svårt”, säger hon. Nu har hon skrivit självbiografiska boken ”En ensam plats” om sin erfarenhet.

”Nyttig brunch man mår bra av”

Frida Ronge fixar en god och nyttig brunch med bland annat golden milk, grön juice och overnight oats med sötpotatis, fikon och valnötter.

Skrev bok efter Metoo ”Vi kvinnor är den del av tystnadskulturen”

Anna Kölén, författare och dramaturg, var en av de arton kvinnor som anklagade kulturprofilen Jean-Claude Arnault för övergrepp 2017. Att berätta om vad hon varit med om blev en slags upprättelse, och hon började fundera på vad hennes tidigare tystnad har fått för konsekvenser. Tankarna blev till boken "Ingen kommer att tro dig", som är delvis baserad på egna erfarenheter.

Marie innan lyckovinsten i Triss: ”Hade kirr i magen”

I dagens trisskrap var det dags för Marie i Lerum att testa sin tur i tv-rutan. Efter att sista rutan skrapats blev inget annat än ett lyckorop från hennes sida, och inte minst ett rejält tillskott i kassan. Hur mycket exakt ser du i klippet ovan!

Carl Bildt om förslaget om slopad vaccinpatent: ”Ger inte mer vaccin”

USA:s regering stödjer ett internationellt förslag om att tillfälligt slopa patentreglerna för vaccin mot covid-19. Även EU är redo att diskutera förslaget. Carl Bildt gästar Nyhetsmorgon för att berätta mer om sitt nya jobb och vad förslaget egentligen kan innebära. Från och med mars har han nämligen haft uppdraget som WHO:s särskilda sändebud i projektet ACT-A.

Sämre mattekunskaper trots fler skoltimmar: ”Det är ju katastrof”

Imorgon är det Högskoleprovet, men allt fler gör dåligt ifrån sig på Mattedelen. Medierna belyser inte heller mattedelen i lika stor utsträckning. Men vart börjar det här problemet? Rapport från Sveriges Ingenjörer visar att det är framförallt barn till lågutbildade föräldrar som har svårt med matten.

Anton Ewald sjunger ”DeLorean”

Anton Ewald framför ”DeLorean”, det vill säga bilen som kan ta människor fram och tillbaka i tiden i filmen ”Tillbaka till framtiden”.