Början på sidans innehåll

GW talar ut om den fräcka stölden – av Christer Petterssons gamla barskåp

2021-02-17 • 1 min 54 sek

Den populäre krimnestorn Leif GW Persson har blivit bestulen.

På ett barskåp.

Som en gång i tiden ägdes av Christer Pettersson.

Det kan låta som en osannolik historia, men i onsdagens Nyhetsmorgon öppnade professorn upp om hur spritskåpet en gång i tiden hamnade i hans ägo, och om hur det nu har försvunnit – spårlöst – från den berömda jägarbaren i den stuga som GW och hans jaktlag länge har roat sig i mellan passen i skogen.

Men professorn tycks inte låta sig nedslås av förlusten.

Hon levde med en narcissist: ”Pendlade mellan värme och iskyla”

13 min

Martina Skowronska hade under tre år en relation med en man som långsamt bröt ner henne. Hon pusslade ihop hans beteendemönster, insåg att hon var psykiskt misshandlad, och började misstänka att han mannen i fråga var narcissist. Trots att hon såg varningsflaggor var det svårt att lämna honom. Monica Emanell, psykolog och psykoterapeut, berättar om varningssignalerna och varför det är så svårt att bryta med personer som har drag av narcissism. ”De pendlar mellan att kritisera och kärleksbomba, det blir enormt påfrestande psykiskt att få ett grepp om situationen”, säger hon.

Gradvall om Einárs musikvideo: ”Bara de unga lyssnarna ser signalerna”

8 min 14 sek

Artisten Einár blev bara 19 år. Trots att han var tonåring hann han med att producera mycket musik, via egna kanaler. Här berättar musikjournalisten Jan Gradvall om vad det var som gjorde Einár unik. ”Ska man vara krass är det innehållet i texterna. Det är en romantisering av gangstervärlden som många yngre tyckte var kittlande”, säger han.