Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Narkotikainnehav kan bli lagligt i Norge: ”Det här kommer absolut påverka Sverige”

Den norska regeringen har lagt fram ett förslag i Stortinget: Att avkriminalisera bruk, köp och innehav av mindre mängder narkotika. Tanken är att brukare ska få hjälp istället för straff. Stål Talsnes, reporter på norska TV2 berättar om det norska förslagets bakgrund.

Sverige däremot sticker ut internationellt med vår hårda narkotikapolitik där droganvändning i sig är olaglig. Här förklarar SvD:s journalist Annie Reuterskiöld varför den svenska inställningen är så annorlunda mot grannländernas.

Hetaste världstrenderna i hemmaträning

Hemmaträningen har ökat under coronapandemin. Träningsexperten Sabina Dufberg visar vad som är populärast inom hemmaträning runtom i världen och ger tips på hur man ska inspirera sig själv till att röra på sig hemma.
Sabina Dufberg, träningsexpert: ”Ställ lite lägre krav på dig själv. Om du inte gillar att jogga - dansa istället”.

Tredje vågen är här: ”Man bryr sig inte”

Flera regioner upplever nu ett ökat antal covid-19-patienter, även på iva. En tredje våg har kommit till bland annat region Stockholm.
Johan Styrud, överläkare på Danderyds sjukhus: ”Man bryr sig inte på samma sätt”.

Jordbävningar skakar Island: Hög tid för utbrott

Den senaste tiden har Island drabbats av över 50 jordskalv, det kraftigaste med en magnitud på 5,7. Frågan är nu om skalven är starten på en vulkanisk period.
Ari Tryggvason, seismolog Uppsala universitet: ”De har varit lugna i nästan 800 år. Det är hög tid för att det ska bli utbrott igen”.

Märkliga stölden: 250 kilo tung gunga

I Sverigesvepet besöker vi Huskvarna där någon har stulit en hel lekplats, inklusive en 250 kilo tung gunga, rapporterar Jönköpings-Posten om. Med i inslaget: Karin Emanuelsson, parkingenjör tekniska kontoret.

Norska medaljhoppet i skid-VM har insjuknat

Italienska landslaget lämnar tyska Oberstdorf och skid-VM efter att ledare testats positivt för covid-19. Nu har en norsk skidåkare som är medaljhopp för landet insjuknat och har varit isolerad hela dagen. Max Grinndal, TV4Sporten, berättar om turerna.
Med i inslaget: Anders Byström, landslagschef

Anton Ewald om kärleken till frun: ”Hon betyder allt”

Artisten Anton Ewald är aktuell som finalist i Melodifestivalen 2021. Men han bor inte i Sverige, utan flyttade till USA och gifte sig där med Victoria Fajardo. Frun betyder mycket för den mångsidige artisten, dansaren och modellen: ”Hon betyder allt för mig. Hon är som mitt backbone. Vi kompletterar varandra väldigt bra”.

Nallar delas ut av ambulanspersonal

I Sverigesvepet besöker vi Nässjö där Smålands dagblad skriver om att ambulanssjukvården fått 500 nallar av en organisation. Nallarna ska användas när ambulanspersonal kommer i kontakt med barn.

”Skiddamerna har fått total bingo”

Sverige har tagit flera medaljer i skid-VM i tyska Oberstdorf. Max Grinndal, reporter TV4Sporten, är på plats och berättar om svenskarnas kommande medaljchanser.

Robert Gustafsson om Palmemordet: “Har varit ganska plågsamt”

Skådespelaren Robert Gustafsson är inte bara aktuell med “Kulfadern” på TV4, han har även slagit i England på BBC med serien “The truth will out”. Förutom det är han mitt uppe i inspelningen av Netflixserien “Den osannolika mördaren” där han spelar Stig Engström, mannen som pekats ut som statsminister Olof Palmes mördare. Han var även i samma område som Olof Palme och mördaren när mordet skedde.

“Drömmen att få knocka en goss-sopran har äntligen slagit in”

Några som fått många hyllningar efter helgens sista deltävling i Melodifestivalen är programledarna. De gjorde en mellanakt som fick en del att vika sig av skratt medan andra nog satte kaffet i halsen.
Med i inslaget: Pernilla Wahlgren, artist och programledare och Per Andersson, komiker och programledare.

Program från TV4