Början på sidans innehåll

Jens Lapidus om nya boken – ”Mer politisk än övriga böcker”

2021-02-20 • 9 min 32 sek

I vissa delar av Sverige lever människor under andra lagar än i övriga landet, människorna straffas hårdare och riskerar att sparkas ut från det gemensamma när de begår brott. Det är grunden i Jens Lapidus nya actionroman Paradis City som utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid. Precis som i Jens Lapidus tidigare böcker finns grovt kriminella och poliser bland huvudkaraktärerna. Hör honom berätta om boken i Nyhetsmorgon.

”Colin Powell var den amerikanska drömmen”

2 min 32 sek

USA:s tidigare utrikesminister Colin Powell har gått bort i sviterna av covid-19. I USA är reaktionerna starka, rapporterar Stefan Borg. Powell var en stor Sverigevän: ”Han samlade på volvo-bilar och hade sett ABBA-musikalen fyra gånger”, säger Stefan Borg.

”Arga toner mot Sverige på sociala medier i Israel”

3 min 28 sek

Att utrikesminister Ann Linde besöker Israel innebär en ny period i relationen mellan Sverige och Israel. Under tisdagen ska hon åka till den palestinska delen. ”Dagens besök är viktigt eftersom det var när Sverige erkände Palestina som stat som konflikten med Israel startade”, säger Terese Cristiansson på plats i Tel Aviv.