Början på sidans innehåll

Hyllade Daniela Rhatana samarbetar med Oskar Linnros

2021-02-20 • 17 min

Hon dubbades till "Svensk musiks nya stjärna" av musikskribenten Jan Gradvall tidigare i vintras. Men Daniela Rathana är sedan länge en etablerad sångerska och låtskrivare som körat bakom artister som Zara Larsson, Seinabo Sey och inte minst Oskar Linnros - som också var den person som öppnade vägen för Daniela in i musikbranschen. Före pandemin släppte Daniela sin första egna EP, på Linnros bolag. Hör artisterna framföra nya singeln, Testamenet i Nyhetsmorgon.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.