Början på sidans innehåll
Varje morgon

Köket

Måndag till söndag kliver Sveriges främsta kockar och konditorer in i Köket och bjuder på mat och bak som gör livet lite godare.

Måndag till söndag kliver Sveriges främsta kockar och konditorer in i Köket och bjuder på mat och bak som gör livet lite godare.

Kärleksplättar med maskrossirap på Mandelmanns vis

2021-02-22 • 5 min 24 sek

Gustav kokar en sirap på de tidiga maskrosornas gyllengula kronblad och Marie steker hjärtformade plättar till. Recepten hittar du hos köket.se

Direktrapportering

Leif Mannerstöms knivskola

3 min 18 sek

Leif Mannerström visar olika tekniker för att slipa knivar. Han tipsar också om hur du ska förvara dem för att bäst behålla skärpan.

Direktrapportering

Masterclass: Markus lagar oxfilé med vispat vitlökssmör

6 min 34 sek

Markus håller masterclass och berättar om oxfiléns olika beståndsdelar och vad de används till för typ av rätter. Han visar även hur man gör ett fluffigt och fantastiskt gott vispat vitlökssmör. Receptet på vitlökssmöret hittar du hos köket.se

Direktrapportering

Marie steker blinier och serverar med vaktelägg

5 min 5 sek

Marie Mandelmann bjuder på blinier gjorda på hälften vetemjöl hälften bovetemjöl. Istället för jäst som traditionellt ingår i smeten använder hon bakpulver för att snabba på tillagningen.

Direktrapportering

Marie kokar björnbärssylt med citrongräs

4 min 25 sek

Marie Mandelmann tar tillvara på årets rikliga skörd av björnbär och kokar en god sylt på de välsmakande bären. Hon väljer också att smaksätta den med citrongräs.

Direktrapportering

Fransk päronkaka på Gustav Mandelmanns vis

5 min 14 sek

Gustav Mandelmann bakar en variant på den franska klassikern tarte tatin där Gustav byter äpplen mot päron. Bjud den gärna med vispad grädde eller en kula vaniljglass.

Direktrapportering

Marie Mandelmann bakar semlor

8 min 6 sek

Marie Mandelmann bakar små semlor och fyller dem rikligt med mandelfyllning och vispad grädde.
Hon visar också hur man kan göra en somrig variant med björnbärssylt.

Direktrapportering

Masterclass: Markus gör couscous på blomkål

3 min 58 sek

Blomkål är en fantastisk grönsak med många användningsområden. Här visar Markus Aujalay i sin masterclass hur man gör couscous av den. Ett enkelt, gott och lite annorlunda sätt att använda den på.

Direktrapportering

Masterclass: Markus Aujalay gör garam masala

7 min 2 sek

Markus håller masterclass och visar hur man gör den indiska kryddblandningen garam masala. En mustig och värmande kryddblandningen som passar fint att använda till såväl grönsaker, kött och fisk som till skaldjur. Eller som här när Markus använder den till att sätta smak på lammkotletter.

Direktrapportering

Mischa tipsar - Så förvarar du vin

1 min 25 sek

Hur förvarar man vin som inte ska lagras under en längre period på bästa sätt? Kan man förvara rött, vitt och mousserande vin på samma sätt? Sommelier Mischa Billing ger råd och berättar också varför ljuset är vinets värsta fiende.

Direktrapportering

Mischa tipsar - så lagrar du vin

1 min 33 sek

Älskar du vin med en mogen ton? Eller vill du tjäna en slant på att sälja vin på auktion? Då ska du satsa på ett vin som går att lagra. Men vilket vin ska man välja? Och hur ger man vinet dess bästa förutsättningar för att lagras på ett bra sätt? Sommelier Mischa Billing ger dig råd på vägen.

Direktrapportering

Mandelmanns jordkällargryta med tempura

4 min 45 sek

Marie Mandelmann visar hur du gör en riktig tag vad du haver-gryta där du enkelt anpassar ingredienserna efter vad just du råkar ha hemma. Receptet hittar du hos köket.se

Direktrapportering

Masterclass - Markus lagar köttbullar med en twist

6 min 15 sek

Hur gör man egentligen de perfekta köttbullarna? Markus håller masterclass och gör köttbullar på lammfärs med smaker från det grekiska köket. Dessutom visar han hur man snabbar på den tidskrävande rullningen. Receptet hittar du hos köket.se

Direktrapportering

Gustav och Marie gör dricku

3 min 54 sek

Traditionell gotländsk hembrygd dricka med smak av enbär, malt och honung. Dricku påminner lite om öl men går betydligt snabbare att göra. Receptet hittar du hos köket.se

Direktrapportering

Gustav Mandelmann gör egen ketchup

5 min 27 sek

Gustav Mandelmann tar tillvara på säsongens egenodlade tomater och kokar en god ketchup på dem. Receptet hittar du hos köket.se

Direktrapportering

Marie Mandelmann bakar jordgubbstårta till midsommar

4 min 59 sek

Vad vore väl en midsommar utan en jordgubbstårta? Marie Mandelmann bakar en i flera lager fylld med jordgubbar och garnerad med en fräsch färskostblandning. Receptet hittar du hos köket.se

Direktrapportering

Se och gör - Tom Sjöstedt visar hur du bryner smör

2 min 10 sek

Världens enklaste och enligt många också världens godaste sås! Men det finns några fallgropar att hålla koll på när du bryner smör, som att valet av visp spelar roll för resultatet. Spela klippet och se den populära kocken Tom Sjöstedt visa hur du gör för att lyckas.

Direktrapportering

Se & gör Spaghetti carbonara med Isabella Morrone

1 min

Spaghetti carbonara är en snabblagad italiensk klassiker. En äkta carbonara görs utan grädde och blir krämig tack vare en skvätt pastavatten i såsen. Snåla inte med svartpepparn och använd nymalen från kvarn.

Direktrapportering

Se & gör Focaccia med Isabella Morrone

1 min

Isabella Morrone visar hur du går till väga för att få till den perfekta focaccian. Så gott att servera med endast lite olivolja eller till maten.

Direktrapportering