Början på sidans innehåll

Juristbyrå och flygbolag sämst enligt Råd & Rön: ”De skyller på kunderna”

2021-02-24 • 6 min 44 sek

En juristbyrå som är inriktad på arbetsrätt toppar konsumenttidningen Råd och Röns topplista över företag som inte följer rekommendationerna från Allmänna reklamationsnämnden, ARN.. Bland annat har byrån flugit med privatplan och fakturerat kunderna berättar Daniel Kjellberg, chefredaktör Råd & Rön. På plats två och tre ligger flygbolag som skyller på sina kunder när de ställs mot vägen.

Lasse Berghagen: ”Jag är så bortskämd – jag har haft tur med kärleken”

12 min

Lasse Berghagen har tillsammans med Marcus Birro skrivit boken ”Hej livet” som handlar om hans händelserika liv. ”Min ungdomsdröm var att bli jägmästare, det är nog det jag hade blivit om jag inte blivit artist”, säger han. Mest stolt är han över att han har skrapat på ytan av sig själv och delat med sig av det som blev till innehåll i boken.

Mordet på Einár: ”En del unga män räknar inte med att leva tills de är 25”

10 min 45 sek

Motivet till mordet på artisten Einár är fortfarande oklart. Det fanns en hotbild mot honom, han rörde sig i kriminella kretsar, och hade många fiender. Enligt Diamant Salihu, författare och grävande reporter SVT, går det inte att förneka sambandet mellan en del rappare och en grovt kriminell miljö. ”Men att det skulle förklara dödsskjutningarna som ensam faktor är att överdriva musikens betydelse, det finns mycket större sociala problem i våra utsatta områden där dödsskjutningarna sker”, säger han. Johanna Björkman, advokat, pekar på att det finns en tysthetskultur som gör utredningarna kring dödsskjutningarna svåra, och det faktum att många unga män inte räknar med att bli äldre än 25 är ett stort problem.