Början på sidans innehåll

Misstanken - pappan pressade flickor till grovt sexuellt våld

2021-02-25 • 52 sek

Genom falska identiteter på Snapchat och Instragram ska den kommunanställda pappan fått flickorna att skicka nakenbilder och sexuella filmer. När de vägrade så hotade han med att sprida bilderna eller döda deras familjer.
I dag avslutas rättegången mot den åtalade mannen.
Caroline Engvall, journalist och författare: ”Det som sticker ut är det extremt grova våldet han har tvingat flickorna att utöva på sig själva”.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.