Början på sidans innehåll

Specialmottagning hjälper barn med långtidscovid

2021-02-25 • 8 min 36 sek

Långvariga symptom efter covid-19 drabbar inte bara vuxna utan även barn. För att möta det behovet omorganiserade infektionskliniken på Astrid Lindgrens Barnsjukhus sin mottagning i december, till en multidisciplinär spetsmottagning där flera experter jobbar i team runt barnen. Malin Ryd Rinder, överläkare och verksamhetschef Astrid Lindgrens barnsjukhus: Otroligt mycket fokus på hur det här drabbar äldre.
Med i inslaget: Alexandra Svenonius, mamma till 13-årig med långtidscovid.

Att elda fel är en hälsofara - så eldar du rätt

5 min 52 sek

Om du eldar på fel sätt kan det vara skadligt för hälsan - omkring 1000 personer dör i förtid på grund av eldning. Författaren JohanTell har därför skrivit en handbok om hur du eldar på ett sätt som är bra för hälsan. Här visar han hur man tänder en brasa på rätt sätt.

Stor sorg i lilla Kongsberg efter pilbågsdådet

4 min 28 sek

Två och ett halvt dygn efter pilbågsdådet i Kongsberg i Norge råder stor sorg - men även rädsla i det lilla samhället. TV4 Nyheternas reporter Micke Nilsson intervjuar kyrkoherde Reidar Aasbø som berättar hur de gör för att möta och hjälpa invånarna.

Eurovision-succén Måneskin på Sverigebesök

6 min 50 sek

Det italienska bandet Måneskin tog världen med storm när de kammade hem vinsten i årets Eurovision Song Contest. Nu är de aktuella med nya singeln ”Mammamia” och är på sverigebesök. Nyhetsmorgons Jenny Strömstedt träffade bandet för att prata om den kommande turnén, samarbetet med Iggy pop, ABBA-kopplingen, engagemanget för hbtqi-personers rättigheter och drog-anklagelserna.