Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Läskigt värre när lastbil tappade lasten

I Sverigesvepet besöker vi väg 44 norr om Grästorp. Där körde en lastbil i diket och tappade sin läskiga last.

Inför Let's Dance-finalen – Tony Irving bjuder på dans med Anna

Imorgon är det dags för final i Let’s Dance 2021. Under programmets gång har vi bland annat fått se nya deltagare, nya programledare och flera nya tävlingsmoment. Och i allt det nya är det åtminstone tryggt att Tony Irving sitter på juryplatsen i vanlig ordning. Efter fem gästas av den självklara jurymedlemmen som delar med sig av tankarna om morgondagens final och hur den speciella säsongen varit.

22-åring åtalad för Vetlanda-attacken: ”Inget klarlagt motiv”

Åklagare har nu väckt åtal mot den man som misstänks för knivattackerna i Vetlanda i början av mars. Rättegången börjar 21 maj och TV4Nyheternas reporter Anna-Maria Holmgren är på plats i Vetlanda och förklarar varför motiven hittills inte har klarlagts.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.

Så mycket måste smittspridningen minska

Den 1 juni börjar vi lätta på restriktionerna, och öppnandet av samhället kommer ske i tre nivåer.Johan Styrud, överläkare på Danderyds sjukhus och ordförande i Stockholms läkarförening berättar vad som krävs när öppnar vi upp och går in i nivå 2.

Efter fem testar Fredrik Wikingssons kunskaper: ”Hemskt!”

I kväll sänds den sista kvartsfinalen i frågesporten som beskrivits som en punkigare version av På Spåret. Här får Alla mot Allas, programledare Fredrik Wikingsson smaka på egen medicin och testas i det populära delmomentet ”Under pressure”. Att sitta här vill jag inte utsätta någon för, säger han och menar att de får avveckla momentet från egna programmet efter det här. Vi får också en se var tv-karriären satte fart och höra hur det går för Filip och Fredrik att sälja in det populära programformatet till USA.

Så blev Mia och Anna mackmästare under pandemin: ”15000 mackor till vården”

Många är det som gör allt för att underlätta för de hårt slitna i vården.
Människor skänker allt från tårtor till färskpotatis. Men den här inatsen tar nog priset i alla fall när det gäller mängden. Varje dag sedan pandemins start har ägarna till det lilla caféet Luie Luie ställt sig och gjort i ordning färska smörgåsar, som sedan fraktats med buss till södersjukhuset.
Mia Waldenstedt och Anna Dittlau berättar hur de blivit mackmästare och visar upp sina färdigheter på tid. Och det går undan!

”Hurra för kärleken” – Björn Ranelid får fortsätta vara vigselförrättare

I den skånska kommunen Tomelilla har det pågått ett politiskt bråk gällande Björn Ranelids roll som vigselförrättare. På ena sidan står Tina Bergström Darrell, socialdemokrat, som pekar på att det råder delade meningar om författaren i byn. På andra sidan står kommunstyrelsens ordförande Per Martin Svensson, som istället hävdar att Tomelilla inte kan ha en bättre representant.
”Jag har skött det här exemplariskt”, säger Björn Ranelid till Efter fem.

Detta gäller för dig som vill resa utomlands i sommar

Det har blivit dags för en av svenskarnas absoluta favoriter att öppna upp när det kommer till charterdestinationer – nämligen Grekland. Alla som går i tankarna att resa utomlands får därför spetsa öronen lite extra. Henrik Alsterdal visar vad som gäller på fyra av svenskarnas favorit-resmål – Grekland, Spanien, Italien och Frankrike. Linn Duvhammar, presskommunikatör på Utrikesdepartementet förklarar hur du ska tänka innan du bokar en utlandsresa.

Succépoddaren Edvin Törnblom om risken att bränna ut sig: ”Gäller att känna igen signalerna”

Edvin Törnblom får nog ses som ett av årets hetaste stjärnskott. Han driver en av Sveriges hetaste poddar, blev skådis i år, och i vinter blir han också bokdebutant. I dag driver han alltså podden Ursäkta, tillsammans med Johanna Nordström, den är just nu Sveriges tredje största, har runt 240 000 lyssnare i veckan och så tilldelades Edvin nyligen utmärkelsen Guldörat – Årets stjärnskott av Radioakademin. Det är fullt ös som gäller. Men det är viktigt att känna igen signalerna när det blir för mycket, säger Törnblom. På frågan om han gör det är svaret – nej.

”Våldsspiralen trappas upp”

Konflikten mellan israeler och palestinier blir alltmer explosiv. Raketattackerna fortsatte i natt mot Israel, som svarade med intensiva flyganfall mot Gaza. Omvärldens vädjan till att stoppa våldet har inte gett resultat. Arne Lapidus, reporter Expressen rapporterar direkt från Tel Aviv som bara för en timme sedan fick söka skydd då flyglarmet gick. Jag hörde explosioner, men vet ännu inte vad som orsakat dom. Terese Cristiansson, utrikeskorrespondent TV4Nyheterna berättar om hur Israelisk militär nu enligt uppgift planerar markinvasion i Gaza och vilka konsekvenserna blir för civilbefolkningen om så sker.

Våldet eskalerar i Gaza: ”Väldigt stor fara för civilbefolkningen”

Raketattackerna fortsatte i natt mot Israel, som svarade med intensiva flyganfall mot Gaza. Terese Cristiansson, utrikeskorrespondent TV4Nyheterna berättar om hur Israelisk militär nu enligt uppgift planerar markinvasion i Gaza och vilka konsekvenserna blir för civilbefolkningen om så sker.

Schlagerstjärna tillbaka i skolan: "Var trött på att sitta och inte göra någonting"

Han slog igenom 1995 med dunderhiten "Se På Mig" i Melodifestivalen.
Efter det har han varit med i Melodifestivalen ytterligare fyra gånger och är ju en av våra mer kända artister. Men nu har han dykt upp i ett helt annat sammanhang! Schlagerstjärnan är tillbaka i skolan på grund av pandemin, men inte som elev utan musiklärare på Vattmyraskolan i Järfälla.

Anders blåste omkull - hittade hjälten

78-årige Anders från Örnsköldsvik var ute och gick med sin rullator - när han plötsligt blåste omkull! Axel berättar om hur en otäck historia slutade i solsken. Det kunde gått hur som helst i stormen.

Kalle Moraeus om nya livsstilen: "Har blivit 15 år yngre"

Musikern Kalle Moraeus är aktuell med boken "Tjur på retur - En kärleksförklaring till alla gubbar" och just gubbe det är något han stångats med ett tag, berättar han i Efter fem. Det handlar om att hålla sig frisk och vårda sin hälsa, säger Moraeus stångat sig igenom ett stenhårt träningsprogram känt under namnet ”16 weeks of hell” dessutom klarat sig igenom covidviruset också. Så nog finns det allt mycket krut i den gubben.