Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Nallar delas ut av ambulanspersonal

I Sverigesvepet besöker vi Nässjö där Smålands dagblad skriver om att ambulanssjukvården fått 500 nallar av en organisation. Nallarna ska användas när ambulanspersonal kommer i kontakt med barn.

Om förberedelerna inför Snabba cash: "Träffade väldigt många kriminella"

Inspirerad av Jens Lapidus hyllade bok med samma namn har Netflix-serien Snabba Cash gjort stor succé i Sverige sedan den släpptes för två veckor sedan. En av huvudrollerna, Salim, spelas av Alexander Abdallah. Här berättar han om framgångarna med serien och om de tuffa inspelningsjobbet.

En av Sveriges lyxigaste våningar – ute via bostadsförmedlingen

Här du stått i bostadskö i Stockholm i nära 40 år har du chansen att flytta in bland de allra mest glamorösa adresserna i landet. Det handlar om en riktig paradvåning på 268 kvm, men det kostar att ligga på topp! 38.000 i månaden kostar det i hyra på den fashionabla Östermalmsadressen, men då får du också sju rum och öppen spis på Grev Magnigatan bara ett stenkast från Strandvägen, berättar Ida Södersten på Svenska Bostäder.

Trots kritiska smittläget – Tegnell: ”Det vänder i maj”

I mitten av maj tror statsepidemiolog Anders Tegnell att vi kan börja se ljuset i tunneln. Sara Byfors, enhetschef, Folkhälsomyndigheten, enhetschef, Folkhälsomyndigheten vidhåller dock att det krävs att vi fortsätter hålla avstånden ett tag till.

Så smakade årets första gubbe: ”Väldigt saftig”

Visserligen har vädret slagit om och våren tycks vara bortblåst. Men våren är definitivt på väg. Redan den här veckan har årets första jordgubbar skördats i Skåne. Ännu så länge handlar det bara om några kilo men fram till början av juni ska närmare 20 ton bär skördas. Jordgubbsodlaren Rickard Bergkvist, ger sitt smakutlåtande direkt från växthuset i Ingelstorp

Han föreläser om älvdalska – i Milano

Studenterna vid Milanos universitet bänkar sig för att lyssna på en föreläsning om älvdalska. Föredragshållaren är 26-årige Luca Riccardelli som aldrig har varit i Älvdalen, men som forskat om det älvdalska språket.
Och när det var dags för Luca att göra sin masteruppsats vid universitetet i Rom valde han att skriva om älvdalska – eller elvdalico, som det heter på italienska. Här berättar Luca Riccardelli, språkvetaren direkt från Milano om intresset för elvdalico.

Kritiken mot stängning av Bromma flygplats: ”Riskerar trafikinfarkt”

Carl Bergqvist, näringspolitisk expert hos Stockholms Handelskammare är kritisk till beskedet om att stänga Bromma flygplats och menar det är direkt olämpligt att fatta ett beslut under rådande pandemi. Det kommer att påveka hela Stockholms tillgänglighet och även drabba tillgängligheten i hela landet, säger Berqvist.

Rysslands mobilisering vid ukrainska gränsen fortsätter: ”Farlig upptrappning”

Under påskhelgen fick konflikten mellan Ryssland och Ukraina förnyad uppmärksamhet när Ryssland rapporterades ha genomfört truppförflyttningar vid gränsen. Rysslands president, Vladimir Putin höll sitt tal i dag, och kommenterade konflikten och situationen i Ukraina. Elisabet Frerot, utrikeskommentator TV4Nyheterna, gästar oss i studion och pratar om Putins kommande utmaningar. Journalisten Maria Georgieva ger oss en rapport på plats från Moskva.

Iva-chefen: ”Högsta andelen patienter som vi har haft”

Trycket på intensivvården ökar och den tredje vågen ser ut att bli värre än den andra. Från landets sjukhus larmar man nu om att det inte finns någon ljusning i sikte. 407 personer vårdas just nu med Covid-19 på intensivvårdsavdelningar, jämfört med 390 som vårdades under den andra vågen när trycket var som störst.Rafael Kawati, sektionschef intensivvård vid Akademiska sjukhuset, tror vi nu närmar oss toppen på den här vågen.
Tove Fall, professor epidemiologi Uppsala universitet, menar att den här vågen inte är lika dödlig som de tidigare, men att fler behöver intensivvård.

Då kommer Avicii hedras med minnesplats i Stockholm

Idag är det exakt tre år sedan artisten Avicii, eller Tim Bergling som han egentligen hette, tog sitt liv. När nyheten om hans död kom ut möttes det av chock och bestörtning över hela världen. Annah Björk. författare och journalist.berättar hur Avicii hyllats under dagen världen över och om hans egna och många andra artisters kamp mot psykisk ohälsa i musikbranschen.
”Hoppas att minnesplatsen kan stå upp för ungas psykiska ohälsa och bli en samlingsplats för unga”.

Kulturministern vaccinintyg för publik: "Diskussionen är på bordet"

Amanda Lind (MP), Kultur- och demokratiminister ger sin bild av hur de arbetar med situationen kring fortsatt tomma läktare. Detta tillsammans med Mats Enquist, generalsekreterare Svensk elitfotboll som i ett öppet brev skickat frågan: "Vad har folkhälsomyndigheten emot fotboll?" Återöppningsplanen är på gång, menar Lind.