Början på sidans innehåll

Tittarfrågor om allergier - Vad menas med korsallergi?

2021-03-30 • 4 min 12 sek

Pollensäsongen är här men även andra allergier är besvärliga för de som är drabbade. Doktor Mikael svarar på frågor om allergier.

Höstens hårtrend 2021: Hockefrillan är tillbaka!

4 min 5 sek

Frisören Hillewi Gottfridsson berättar hur vi ska styla håret för att hänga med i höstens nya hårtrender. Glädjande för alla som hållit ut med hockefrilla i alla år. Nu är ni heta igen!

Hundägare i Malmö slår larm: ”Metallföremål i bröd”

1 min 34 sek

Hundägare har återigen slagit larm efter de hittat ett tiotal metallfyllda bullar längs en gångväg. Det här är den senaste i raden av en lång rad liknande dåd som inträffat i Malmö sedan förra hösten. Så sent som för drygt en vecka sedan anmälde en annan hundägare att hen hade tvingats ta sin hund till veterinär efter det att djuret fått i sig ett par metallförsedda frallor vid ett grönområde. Uppfattningen är att det handlar om rakblad som placerats i bullarna.

Snart hävs inreseförbudet till USA

3 min 35 sek

Från och med november får svenskar och andra resenärer från bland annat Schengenområdet resa in till USA när det 18 månader gamla inreseförbudet hävs. Hittills har bara amerikanska medborgare, deras närmaste familjemedlemmar, personer med grönt kort och de med "särskilda nationella intressen" fått resa till USA om de varit i Storbritannien eller Europa de senaste 14 dagarna. Endast fullvaccinerade resenärer kommer att få resa in i landet.

Ovaccinerad Bolsonaro fick äta middag på gatan

1 min 56 sek

Brasiliens president Jair Bolsonaro tvingades äta sin pizza ute på gatan i New York. Detta eftersom han inte låtit vaccinera sig, rapporterar Matilda Boza.
Bolsonaros ärende i New York är medverkan i FN:s generalförsamlings årliga möte. Mötet hålls i New York, en av de städer som har de hårdaste restriktionerna i landet. Bolsonaro har gång på gång avfärdat hur allvarligt coronaviruset är, trots att nära 600 000 personer dött med sjukdomen i Brasilien.

Marcus om vinnarna och förlorarna i kyrkovalet

6 min 13 sek

Igår var det val till Svenska kyrkan. Till skillnad från riksdagsvalet tar det upp till fyra veckor att få ett slutgiltigt valresultat, men hur ser de preliminära valresultatet ut och hur många av kyrkans 5 miljoner medlemmar röstade egentligen? Marcus Oscarsson reder ut.

”Betalade en miljon för en chicken nugget”

3 min 36 sek

Det finns ingen hejd på hur mycket folk älskar chicken nuggets. Sara Kinberg, programledare och nöjesjournalist berättar om varför en viss variant har sålts för rekordpris, och om låten som hyllas samma produkt.

Prisas för serie om övergrepp: ”Hon berör mig otroligt mycket”

5 min 33 sek

Natten till måndagen hölls TV-världens motsvarighet till Oscarsgalan: Emmygalan. De stora vinnarna var gänget bakom The Crown, och ett välförtjänt pris gick till Michaela Coel, skådespelare och manusförfattare till 'I May Destroy You, berättar Wanda Bendjelloul, filmrecensent.

Ny dokumentär om prostitution: Offren blir allt yngre

11 min

Handeln med kvinnors kroppar har ökat markant de senaste åren, och offren blir allt yngre. SVT:s nya dokumentärserie ”En kropp till salu” följer tre unga kvinnor som hamnat i prostitution. Deras fall har alla lett till fällande domar där sexköparna straffats, men såren hos de drabbade kvinnorna finns kvar. Polisen Simon Häggström och psykologen Josefine Karlsson medverkar båda i dokumentären och vittnar om allt fler utsatta kvinnor och allt fler förövare.

Dr Mikael reder ut skillnaden mellan demens och vanlig glömska

8 min 26 sek

Varje år insjuknar mellan 20 000 – 25 000 svenskar i någon form av demenssjukdom. Men vad är det för skillnad på demens och vanlig glömska som att t.ex. vara lite småförvirrad? Idag på internationella Alzheimerdagen pratar Dr Mikael om demenssjukdomar.