Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Sex nya tävlande går in i Masked Singer: ”En ovanligt lång kändis”

Hela Sverige snackar om just nu om succéprogrammet Masked Singer och ikväll väntar grupp nummer två att inta scenen. Här avslöjar David Hellenius sex nya tävlande och vad vi ska hålla utkik efter hos de olika karaktärerna.
Draken, Korpen, Roboten, Isvargen, Fåret och Voodoodockan
Sven Melander, som åkte ut i första programmet berättar att det inte alls var svårt att hålla tyst om sin medverkan. Det är ju naturligt att man inte träffar folk nuförtiden, säger Melander.

Newkid om deltagandet i ”Så mycket bättre”: ”Det var sjukt läskigt”

Alexander ”Newkid” Ferrer föddes i Uddevalla 1990 och slog igenom med sitt självbetitlade debutalbum ”Alexander JR Ferrer” för tio år sedan. Sedan dess har vägen till framgång varit brokig, men under 2020 gjorde han succé med sina tolkningar i ”Så mycket bättre”. Idag släpper han sin nya singel ”Aldrig haft något annat val” och i studion berättar han bland annat om hur planerna för sommaren ser ut.

Niklas Ekstedts bästa grilltips på Grillens dag: ”Ruskigt gott”

Denna fredag är det ”Grillens dag” och det uppmärksammar vi med hjälp av Axel Pileby som är på plats hos stjärnkocken Niklas Ekstedt för att ta reda på allt som behövs inför den kommande grillsäsongen. Dessutom svarar Ekstedt på tittarnas alla frågor om hur man får till den perfekta grillen.

Därför har villapriserna rekordökat: ”Raketbränsle för bostadsmarknaden”

Nya siffror från Svensk mäklarstatistik visar att bostadspriserna skjuter i höjden och att framförallt villorna går åt som smör i solsken. På ett år har villapriserna ökat med 19 procent, vilket är den högsta siffran som noterats hittills. Även bostadsrätterna blir dyrare: 10 procent har priserna gått upp i år om man jämför med februari till april 2020. Vi pratar med Jens B Nordström, ekonomikommentator på TV4Nyheterna, och med Håkan Forsell, professor i historia vid Stockholms universitet.

Bertil om att röja bort tre meter snö: ”Lättsamt år i år”

Nu har den årliga snöröjningen på vildmarksvägen över Stekenjokkplatån mellan Lappland och Jämtland inletts. Man plöjer alltså den drygt 50 mil långa sträckan till en vit korridor som ska kunna öppnas i början av juni och snön är cirka 3 meter hög just ju. Vi pratar med snöröjaren Bertil Fjellström om vad som är den största utmaningen i snöröjningen.

Skrot från rymden kan krascha på jorden: ”Kan inte ske i Sverige”

En 20-ton tung kinesisk raket av modellen Long March 5b kan snart krascha i Europa – och ingen vet var eftersom det inte går att förutse. Efter uppskjutningen för en dryg vecka sedan dras den nu alltså in mot jordens atmosfär. Detta är det tyngsta föremål som medvetet fått återinträda i jordens atmosfär sedan 1990. Vi pratar med Johan Köhler från Sveriges rymdmyndighet Rymdstyrelsen.

Hon har tältat utomhus – i ett år: ”Lättare än jag trott”

Äventyraren Susanne Vandraren lämnade sitt hus för att bo i tält i ett helt år på hemlig plats ute i vildmarken i Åretrakten – vilket vållade stora rubriker – bland annat här hos oss Sverigesvepet. Nu är våren här och Susanne har snart bott ett helt år i sitt tält – och då är det ju dags för en uppföljning.

”Väder-Madde” försökte bli astronaut: ”Fuglesang knep platsen”

För första gången på 13 år söker nu Europeiska rymdorganisationen ESA nya astronauter. Vi pratar med Kristine Dannenberg, som sitter med i ESA:s programråd, om vad som krävs för att bli astronaut. Men vi pratar även med TV4:s egen meteorolog Madeleine Westin som en gång i tiden faktiskt sökt till ESA:s astronautprogram, samtidigt som Christer Fuglsesang.

Amerikanska vaccintaktiken: Ta en spruta – få en öl

New Jerseys guvernör Phil Murphy har tagit fram ett initiativ där man får hämta ut en gratis öl om man vaccinerar sig. Och det är inte det enda lockbetet som tagits fram för att få folk till vaccinationslokalerna. Även gratis munkar, sparobligationer och kontanter har det lockats med i olika delar av USA. Vi pratar med vår USA-korrespondent Stefan Borg.

Shanti Roneys succé i Finland: ”Har fått godkänt av ålänningar”

Filmen ”Tove” om den finska nationalklenoden Tove Jansson har gjort stor succé i Finland och väntas ha premiär i Sverige i slutet av maj. Filmen har överösts med nomineringar i den finska motsvarigheten till Guldbaggegalan och Shanti Roney har nominerats för bästa manliga biroll. I studion berättar han om hur det kommer sig att han hamnade i den här produktionen och om hur det var att lära sig dialekten.

Valdagen som kan splittra Storbritannien – ”Vi skulle behöva en ny flagga”

Det knakar i fogarna i de sista delarna av det gamla brittiska imperiet. Idag håller skottarna parlamentsval – ett första steg enligt många mot ytterligare ett försök att bryta sig loss från Storbritannien och bli ett eget land. Vi pratar med Tomas Kvarnkullen, som befinner sig i Skottland och James Savage, publisher på webbtidningen The Local.

Hammarbys Richard Magyar vill hjälpa folk med psykisk ohälsa

Fotbollsproffset och en av Hammarbys toppspelare Richard Magyar har skrivit en bok som han önskar hade funnits när han var yngre. Ämnet som lyfts i boken är den nya mansrollen, psykisk ohälsa och det omöjliga med att kombinera ett känsligt inre med den hårda fotbollsvärlden.

Norge oroliga för svensk vildsvinsinvasion: ”Skadar för bönder”

Det verkar som att det just nu cirkulerar en norsk oro över Sveriges vildsvinshållning. Finn Erlend Ødegård, viltexpert vid Bondelaget, Norges största lantbruksorganisation, pratar om vad som kan vara oroväckande och vart i Norden vildsvinen verkligen håller till.

Stefan Borg om Trumps nya plattform efter Facebook-avstängningen

Tidigare idag kom beskedet att USA:s före detta president Donald Trump inte kommer att få återvända till Facebook. TV4:s USA-korrespondent Stefan Borg berättar mer om läget just nu och Axel Pileby går igenom en bakgrund till beslutet i studion.

Attendo-anställda vittnar om repressalier - nu får bolaget massiv kritik

Kritiken mot hur vårdbolaget Attendo hanterat både patienter och medarbetare under pandemin växer. Idag meddelade Attendos vd Martin Tivéus att han lämnar tillbaka sin bonus för 2020 – efter kritik att bolaget tagit emot statligt stöd och samtidigt betalat ut bonusar. Vi pratar med Ulrika Eriksson, affärsområdeschef för Attendo i Skandinavien och med Sineva Ribeiro, Vårdförbundets ordförande.