Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

I dag släpptes regeringens vårbudget: ”Vi gasar oss ur krisen”

2021-04-15 • 8 min 43 sek

Jobben var i fokus i dag när finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade sin vårbudget. 440 000 personer var arbetslösa nu i mars, vilket är 50 000 fler jämfört med ifjol. I vår studio möttes finansministern och Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomipolitiskt talesperson, i en debatt om hur man ska lösa problemet med den höga arbetslösheten.

Direktrapportering

IS-kvinna häktad – 12-årige sonen blev barnsoldat: “Ett grovt brott”

3 min 39 sek

En kvinna som anslutit till terrorsekten IS har häktats av Stockholms tingsrätt misstänkt för att ha medverkat till att hennes tolvåtige son blev barnsoldat i Syrien. Enligt åklagare är det flera svenska barn som dött i strider för IS. Vi pratar med vår mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson.

Direktrapportering

Spion-experten om toppchefen som greps i säpo-räd: ”Uppseendeväckande"

3 min 15 sek

En man häktas, misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Mannen har tidigare arbetat på Säpo och Försvarsmakten, och är i dag högt uppsatt chef på en annan statlig myndighet. Joakim von Braun, specialist inom underrättelseverksamhet medverkar.

Direktrapportering

Rachel Mohlin: ”Jag är inte så rädd längre”

10 min 28 sek

Skådespelaren Rachel Mohlin har gett ut romanen ”Dungen” som handlar om en flicka som växer upp i bibelbältet i Småland. ”Det har varit läkande för mig att skriva den, för precis som jag har varit med om en frikyrkouppväxt. Det enda hon tänker på är att hon inte får göra fel, hon får inte synda. Den har jag också burit med mig”, säger hon.

Direktrapportering

Sjuåriga Adelina inspiration till bok som lär ut teckenspråk

3 min 16 sek

Adelina Wenthe har downs syndrom och kommunicerar delvis med tecken. Nu har hon och hennes mamma Linda gjort en barnbok där berättelserna finns i textform, men även med tecken som stöd. ”Under hela Adelinas uppväxt har vi saknat en bra bok med tecken”, säger Linda Wenthe

Direktrapportering

De svänger i klimatfrågan: "Kina vill inte förlora ansiktet"

4 min 15 sek

Under FN-mötet i New York lovade Kinas president Xi Jinping att Kina inte kommer att bygga fler kolkraftverk utomlands, och att man ska öka ansträngningarna för att bekämpa klimatförändringarna.i världen. “Det här är en så kallad game changer”, sager Johan Kuylenstierna, ordförande Klimatpolitiska rådet.

Direktrapportering

Här kissar den fräcka räven i jaktskon

2 min 1 sek

Jägaren Tor-Arne Jonasson blev nyfiken när det började försvinna skor från hans yttertrappa och satte upp en viltkamera. Den fångade tjuven på film – och det var en riktigt fräck typ.

Direktrapportering

Klimatet i fokus på FN-toppmötet

1 min 27 sek

Pandemin och klimatet är i fokus på FN-toppmötet som just nu pågår i New York. ”USA:s president Joe Biden kom med beskedet att han vill satsa på klimatet, och man förväntar sig att andra nationer kommer göra större åtaganden i klimatfrågan”, säger Stefan Borg, TV4 Nyheternas utrikeskorrespondent.

Direktrapportering

Regeringen går vidare med Cementabeslut

2 min 26 sek

Regeringen går vidare med förslaget om undantagslag för Cementa, det meddelade näringsminister Ibrahim Baylan (S) och miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) på en pressträff under tisdagen. TV4Nyheternas vetenskapskommentator Susanna Baltscheffsky medverkar.

Direktrapportering

Claes Månsson om livet som blyg: ”Kan vara en styrka för skådisar”

11 min

Dagens gäst har stått på teaterscenen i över 30 år och hunnit damma av de flesta pjäser. Efter ett tvåårigt, och högst coronarelaterat uppehåll, är Claes Månsson äntligen tillbaka med den nyskrivna pjäsen Sådan Far. Hör honom berätta om nya pjäsen och om hur han funnit styrkan i blygheten.

Direktrapportering

USA ger sårbara personer tredje dos

3 min 14 sek

Tidigare i dag sa Sara Byfors vid Folkhälsomyndigheten (FHM) att det är aktuellt med en tredje dos och att besked ska komma inom kort. Och flera andra länder har redan bestämt sig för att ge en tredje dos till samhällets allra sköraste. Bland annat Storbritannien och Israel. Och i natt kom även besked att USA godkänner en tredje vaccindos. Vi kopplar upp oss mot vår USA-korrespondent Stefan Borg i New York.

Direktrapportering