Början på sidans innehåll

”Ska Saltkråkan-Malin sitta på tinder hela tiden nu?”

2021-04-25 • 3 min

Nyheten om att klassikern Saltkråkan ska göras om i modern tappning har minst sagt fått svenskarna att reagera. Frågorna kring hur historien ska kunna översättas till nutid är många. ”Det känns som att vår barndom tas ifrån oss”, säger Malin Collin och Maria håller med.
- Nu är jag så nervös! Säger Maria som själv funderat på vilka skådespelare som kommer få rollerna i nytolkningen av skärgårdsserien.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.