Början på sidans innehåll

Jonathans pappa dödade hans mamma ”Jag blev utan både mamma och pappa”

2021-04-25 • 13 min

Fem kvinnor har mördats av sina före detta män de senaste veckorna, det innebär att 15 barn samtidigt förlorade sin mamma.
Jonathan Saado var nio år när hans mamma mördades av hans pappa. På sin mammas begravning höll Jonathan tal och lovade då sin mamma att han skulle göra henne stolt. Han vill inte ha någon kontakt med sin pappa – och är inte rädd att bli som honom. ”Jag har fått min mammas hjärta. Hon lärde mig hur man ska hantera aggressivitet och att man ska vara snäll och ödmjuk som person”.

Svårt att få tid för dos 3 – ”Många öppnar upp steg för steg”

4 min 50 sek

Det är hård press och tung belastning på landets regioner som rustar upp för att erbjuda en tredje dos av coronavaccinet. Men nio av lokalerna i Stockholm från våren och sommarens massvaccinationer har nu stängt och blivit rum för annan verksamhet. Det har lett till att storstaden ligger efter – och nya bud, tätt inpå varandra från FHM, gör att regioner i andra delar av Sverige även släpar efter på samma sätt. Emma Spak, sektionschef för hälso- och sjukvårdsfrågor på Sveriges Kommuner och Regioner, förklarar.