Början på sidans innehåll

Jonna om vänskapen med getterna: ”Vi är ute på äventyr”

2021-04-27 • 3 min 22 sek

Hur funkar det egentligen med att ha två getter i sitt hem som sina bästa vänner? Frågar man Jonna Söderberg som bor på en gård i Blekinge så är det inget annat än en fröjd. Hennes två getter Julius och Josef är bara två år gamla, men har blivit något av det käraste Jonna har. Se när hon och hennes morgontrötta kompisar gästar oss via länk på Nyhetsmorgon.

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.