Början på sidans innehåll

Här är cykellåsen som håller tjuven borta

2021-04-27 • 5 min 59 sek

Cykelstölderna har ökat med 90 procent mellan februari och mars i år.
Vi ställer oss frågan: Går det ens att skydda sin cykel från att bli stulen och vilket lås är i så fall bäst? Nyhetsmorgon gästas av Lina Nilsson, rådgivningsexpert på Stöldskyddsföreningen, för att försöka reda ut detta. Vi går även igenom vilka cykellås som håller tjuven borta.

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.