Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Boris Johnson pressad efter anklagelser: ”Finns en läcka i 10 Downing Street”

2021-04-27 • 3 min 4 sek

Pressen ökar på brittiske premiärministern Boris Johnson när det nu endast är tio dagar kvar till flera regionalval i landet och allvarliga anklagelser nu riktas mot honom. Den ena handlar om att Johnson anklagas för att ha använt sig av privata donatorer för att betala en dyr renovering av ”10 Downing Street”. Den andra anklagelsen handlar om ett coronauttalande som väckt uppmärksamhet.
– Vi kommer få se fler läckor och historier, säger reporter Petra Nordlund McGahan som befinner sig i London.

Hennes mamma dog på semestern: ”Jag förtjänar att veta vad som hände”

8 min 12 sek

I mars 2020 reste Jessica och Joakim Silva på sin drömresa till Dominikanska republiken. Men resan förvandlades till en tragedi när båda miste livet. I en ny dokumentär skildras vad som hände under semestern, och i granskningen visade det sig att paret Silva inte var ensamt om att ha gått bort under oklara omständigheter i semesterparadiset. Här berättar Elin Andersson, dotter till Jessica, om hur hon upplevde situationen, och Kalle Ström, en av journalisterna bakom dokumentären, om hur granskningen har gått till.

Edvin Ryding: ”Var nästan pojkbandshysteri kring mig”

10 min 1 sek

Edvin Ryding har hunnit med mycket under sitt 18-åriga liv, bland annat ett internationellt genombrott som skådespelare tack vare sin insats i ”Young royals”. Här berättar han om hur det är att få brev från fans i Indien – och om sitt engagemang i psykisk ohälsa bland unga.