Början på sidans innehåll

Försvarsministern om nya deep fakes: ”Finns statsaktörer som vill vilseleda”

2021-04-30 • 8 min 14 sek

Tekniken med deep fakes utgör nya stora digitala hot och under senaste tiden har flera europeiska politiker lurats i falska videomöten via just deep fakes. Förra veckan utgav någon sig att vara Aleksej Navalnyjs stabschef, Leonid Volkov och det var först efter några märkliga uttalanden under mötet man förstod att något var fel. Försvarsminister Peter Hultqvist berättar mer om hotet med den nya desinformationsmetoden

Amanda spelar Pippi i ny pjäs: ”En ära”

7 min 32 sek

Förra året fyllde Pippi Långstrump 75 år, men coronapandemin satte stopp för flera inplanerade jubileumsföreställningar. Men nu sätts julföreställningen "Pippi firar jul", i Göteborg och det är 16-åriga Amanda Andersson som spelar Pippi. Amanda har växt upp med Pippi och beskriver det som en ära att få spela rollen. Olle Nyman som är Astrid Lindgrens barnbarn berättar om jularna hemma hos mormor på Dalagatan.

Britney Spears fyller 40 år – fans firar med jättefest i L.A

3 min 4 sek

I dag fyller världsstjärnan Britneys Spears 40 år. Sara Kinberg, programledare och nöjesjournalist, går igenom hennes långa karriär – från genombrottet som 11-åring i ”Mickey mouse club”, till framgångarna som artist och situationen med pappans förmyndarskap som hon nu är fri ifrån. Fans från hela världen kommer att hålla en stor fest i Los Angeles för att fira både friheten och födelsedagen.