Början på sidans innehåll

Fredrik Eriksson bjuder på vårmiddag med säsongens favoriter

2021-05-01 • 16 min

Idag har Fredrik Eriksson samlat i stort sätt alla vårsmaker: färskpotatis, sparris, sill och jordgubbar och skapat en 1:a majmiddag i världsklass. Förrätten bestod av matjesilltoast med kaviarcreme, varmrätten av vitvin- och örtbräserad kalvhögrev och pricken över det så kallade i:et var efterrätten som till största del tillagades av Jenny som blev en hasselnöts- och brynt smör-kaka med svenska jordgubbar. Alla recepten hittar du på köket.se.

Bränderna ökar i december – så förebygger du risken för brand

4 min 55 sek

Idag, 1 december, är nationella brandvarnardagen. Kristina Gissler, gruppledare brandkåren Attunda, gästar oss för att visa hur du testar din brandvarnare och hur stor brandsläckare du ska ha hemma. Även brandfiltar är bra att ha hemma och kanske en bra julklapp?

”Fortfarande lika roligt” – författaren om den klassiska julkalendern

8 min 55 sek

För 30 år sedan hade den klassiska julkalendern Sunes jul premiär. En julkalender som från början var en nödlösning. Problem i produktionen gjorde att den planerade julkalendern fick ställas in och Sören Olsson och hans kusin Anders Jacobsson hade bara en månad på sig att skriva hela julkalendern.