Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Nu inleds fas 4 – så ser det ut i din region

2021-05-03 • 2 min 24 sek

Hittills har 2 511 121 svenskar fått minst en dos vaccin. Och det motsvarar 30,7 procent av befolkningen över 18 år. Och nu inleds alltså Fas 4 - som är den sista fasen och inkluderar personer som är 18 år och äldre och inte har prioriterats tidigare. Efter fem har kontaktat samtliga 21 regioner - och 18 av regionerna har svarat på vår fråga när Fas 4 planerar att starta. Ett flertal kommuner redan har påbörjat vaccinationerna i Fas 4.

Hennes mamma dog på semestern: ”Jag förtjänar att veta vad som hände”

8 min 12 sek

I mars 2020 reste Jessica och Joakim Silva på sin drömresa till Dominikanska republiken. Men resan förvandlades till en tragedi när båda miste livet. I en ny dokumentär skildras vad som hände under semestern, och i granskningen visade det sig att paret Silva inte var ensamt om att ha gått bort under oklara omständigheter i semesterparadiset. Här berättar Elin Andersson, dotter till Jessica, om hur hon upplevde situationen, och Kalle Ström, en av journalisterna bakom dokumentären, om hur granskningen har gått till.

Edvin Ryding: ”Var nästan pojkbandshysteri kring mig”

10 min 1 sek

Edvin Ryding har hunnit med mycket under sitt 18-åriga liv, bland annat ett internationellt genombrott som skådespelare tack vare sin insats i ”Young royals”. Här berättar han om hur det är att få brev från fans i Indien – och om sitt engagemang i psykisk ohälsa bland unga.