Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Anis don Demina om finalen: ”Finns inget annat än Let's Dance just nu”

2021-05-10 • 3 min 2 sek

På lördag är det äntligen dags för final i Let's Dance och det står mellan Anis don Demina och Filip Lamprecht. Vi ringde upp de två finalisterna för att kolla om finalnerverna har kommit än.

Direktrapportering

Slutspurt i tyska valet: ”Unga väljer parti baserad på bara en fråga“

6 min 44 sek

Tyskland håller val till förbundsdagen den 26 september 2021. Klimataktivisten Greta Thunbergs rörelse Fridays For Future har haft stor påverkan på unga väljare. Många unga väljer politiskt parti baserad på klimatfrågan. TV4:s Jona Källgren och Lisa Grenfors rapporterar direkt från Tyskland inför valet som hålls på söndagen.

Direktrapportering

Johanna Nordström om hemliga drömmen: “Jag kommer göra det”

7 min 17 sek

Under pandemin har premiären skjutits upp gång på gång. Men nu, ett och ett halvt år senare, är det äntligen dags för Johanna Nordströms standup-turné “Ring polisen!” att dra igång. Hör henne berätta om barndomsdrömmen och premiären som äntligen ska bli av.

Direktrapportering

Så kom Janssons frestelse till: ”En teaterkomedi”

5 min 23 sek

Sista fredagen i september varje år inträffar Janssons-dagen. Det kanske inte är en självklar dag för alla utan kanske snarare en vattendelare? Måltidshistorikern, Richard Tellström reder ut Janssons historia.

Direktrapportering

Här tar rovdjuret en promenad – mitt i stan

45 sek

Från balkongen mitt i centrala Nykvarn fick Sara Högberg plötsligt syn på rovdjuret som var ute på en nattpromenad. Och hon lyckades fånga det hela på film.

Direktrapportering

Han byggde eget bibliotek – i trädgården

2 min 25 sek

Bokmässan pågår för fullt i Göteborg, men det pågår en mindre bokmässa på en villagata i Lundby där Chris Fogelklou har byggt ett minibibliotek. Det är fritt fram för alla att lämna en bok och ta en ny.

Direktrapportering

Spion-experten om toppchefen som greps av säpo: ”Uppseendeväckande"

3 min 15 sek

En man häktas, misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Mannen har tidigare arbetat på Säpo och Försvarsmakten, och är i dag högt uppsatt chef på en annan statlig myndighet. Joakim von Braun, specialist inom underrättelseverksamhet medverkar.

Direktrapportering

IS-kvinna häktad – 12-årige sonen blev barnsoldat: “Ett grovt brott”

3 min 39 sek

En kvinna som anslutit till terrorsekten IS har häktats av Stockholms tingsrätt misstänkt för att ha medverkat till att hennes tolvåtige son blev barnsoldat i Syrien. Enligt åklagare är det flera svenska barn som dött i strider för IS. Vi pratar med vår mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson.

Direktrapportering

Måne på vift när Kina firar månfestivalen: ”Kaosartade scener”

1 min

I Kina firar man just nu något som brukar kallas för ”månfestivalen”, vilket ofta ses som Kinas näst viktigaste traditionella högtid efter det kinesiska nyåret. Det här firar man bland annat med dekorationer i form av gigantiska ballonger som ska föreställa uppblåsbara månar. Men, det har visat sig vara ganska svårt att ha koll på denna ”rullande” måne.

Direktrapportering

Rachel Mohlin: ”Jag är inte så rädd längre”

10 min 28 sek

Skådespelaren Rachel Mohlin har gett ut romanen ”Dungen” som handlar om en flicka som växer upp i bibelbältet i Småland. ”Det har varit läkande för mig att skriva den, för precis som jag har varit med om en frikyrkouppväxt. Det enda hon tänker på är att hon inte får göra fel, hon får inte synda. Den har jag också burit med mig”, säger hon.

Direktrapportering

Sjuåriga Adelina inspiration till bok som lär ut teckenspråk

3 min 16 sek

Adelina Wenthe har downs syndrom och kommunicerar delvis med tecken. Nu har hon och hennes mamma Linda gjort en barnbok där berättelserna finns i textform, men även med tecken som stöd. ”Under hela Adelinas uppväxt har vi saknat en bra bok med tecken”, säger Linda Wenthe

Direktrapportering

De svänger i klimatfrågan: "Kina vill inte förlora ansiktet"

4 min 15 sek

Under FN-mötet i New York lovade Kinas president Xi Jinping att Kina inte kommer att bygga fler kolkraftverk utomlands, och att man ska öka ansträngningarna för att bekämpa klimatförändringarna.i världen. “Det här är en så kallad game changer”, sager Johan Kuylenstierna, ordförande Klimatpolitiska rådet.

Direktrapportering

Här kissar den fräcka räven i jaktskon

2 min 1 sek

Jägaren Tor-Arne Jonasson blev nyfiken när det började försvinna skor från hans yttertrappa och satte upp en viltkamera. Den fångade tjuven på film – och det var en riktigt fräck typ.

Direktrapportering

Tre tonårspojkar omkomna i tragisk bilolycka

5 min 47 sek

Det var på torsdagseftermiddagen som två personbilar frontalkrockade på riksväg 31. Två pojkar, 16 och 17 år, omkom direkt i krocken. De var AIK-supportrar på väg till torsdagskvällens match mot Kalmar. Flera andra fördes till sjukhus. Nu bekräftar polisen att en tredje person avlidit under natten av skadorna från kollisionen, en pojke på 18 år. TV4: Mikael Nilsson rapporterar direkt från Vetlanda.

Direktrapportering