Färre utrikesfödda vaccinerar sig ”Vi har varnat för det här”

Just nu pågår massvaccinationen mot covid-19 och tre miljoner svenskar har fått sin första dos. Men utrikesfödda och personer i utsatta områden har halkat efter i vaccinationen. "Vi borde ha gjort det här mycket bättre" säger Ahmed Abdirahman, grundare av stiftelsen The Global Village som jobbar bland annat med social hållbarhet. Ahmed är djupt oroad över detta. "Folk borde skrika om det här, det här kan påverka hösten, vad händer om det blir ett till utbrott, ska man skulle på människor som bor i utsatta områden? Då kommer rasismen öka, tror han.

Så lurar du cykeltjuven

Marcus Noterius är i Åre där det snotts fler cyklar i fjol än tidigare år. Polisen har därför gjort en satsning på att försöka stoppa stölderna och berättar om sina knep för att inte bli av med sin cykel.

Löfven på EU-toppmöte mitt i regeringskris

Idag inleds ett två dagar långt EU-toppmöte i Bryssel, där 27 stats- och regeringschefer deltar. Trots regeringskrisen, kommer även statsminister Stefan Löfven att vara där. Utrikesreporter Tomas Kvarnkullen rapporterar från Bryssel.

Hade ont vid sex – led av okänd sjukdom

Vestibulit är en sjukdom som kvinnor kan drabbas av och som ger svåra smärtor i underlivet. En sjukdom som kan innebära att det gör ont vid samlag, gynundersökningar och vid användning av tampong. Studenten Jennifer Lännerholm berättar om hur hon upptäckte sjukdomen. Medverkar gör även överläkaren Nina Bohm Starke, som vill uppmärksamma sjukdomen för att hjälpa andra.

Dejtingexperten – så lyckas du med din sommarflirt

Det är semestertider många av oss är vaccinerade och ligger kanske i startgroparna för en sommarflirt. Vår dejtingexpert och doktor i psykologi, Angela Ahola reder ut hur man får till den bästa sommardejten.