Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Molly om den enorma succén: ”Det känns som om jag har drömt det – som att det inte hände”

2021-05-28 • 1 min 39 sek

Molly Sandén berättar om hur hon själv ser på det senaste årets framgångar där framträdandet på Oscarsgalan har hyllats internationellt.

Jämställdhetsministern om mäns våld mot kvinnor: ”Har jobb kvar att göra”

8 min 46 sek

Idag inleddes förhandlingen i Linköping tingsrätt mot den man som står åtalad för att ha mördat sin tidigare fru under på resecentrum i Linköping den 15 april i år. TV4Nyheternas reporter Ulla Danné rapporterar direkt från den första rättegångsdagen. Jämställdhetsminister Märta Stenevi säger att man nu fått större resurser som ska förhindra mäns våld mot kvinnor efter det att man lanserat ett 40-punktprogram mot detta.

I dag inleddes ”Dieselgate”-rättegången i Tyskland: “Kan bli 10 års fängelse“

4 min 20 sek

Idag inleddes rättegången i Tyskland mot ett antal före detta högt uppsatta Volkswagen-chefer efter den utsläppskandal som uppdagades 2015. Under flera år manipulerade företaget data från sina utsläppstester så att de skulle klara av EU:s gränsvärden när de i själva verket var högre än tillåtet. TV4Nyheternas utrikesreporter Jona Källgren ger oss en direktrapport från första rättegångsdagen som beräknas ta flera år.

Gymnasten anklagar FBI för att ha mörkat övergrepp

5 min 12 sek

I natt svensk tid vittnade flera amerikanska toppgymnaster som utsatts för sexuella övergrepp av den tidigare landslagsläkaren Larry Nassar. En av de som vittnade mot Nassar är Simone Biles som senast tog medalj vid OS i Tokyo och som i sitt vittnesmål bland annat anklagar FBI för att ha mörkat övergreppen under flera år.

Han hyr finlandsfärja för 60-årsfest

3 min 40 sek

Pigge Werkelin, Gotlands starke man, skapar åter igen stora rubriker när han tänker sätta Gotländskt partyrekord. Inför sin stora 60-årsfest har han hyrt en hel finlandsfärja med plats för 1 500 gäster, och har dessutom hyrt in en person som planerat festen under 1, 5 år.

I kväll avgörs vem som blir Årets kock 2021

3 min 59 sek

Ikväll gör åtta kockar upp om titeln Årets kock 2021. I årets startfält finns flera kockar som gjort upp om titeln tidigare och tre stycken som debuterar i tävlingen. Tareq Taylor, programledare Årets kock 2021 och Tommy Myllymäki, juryordförande och Årets kock 2007 rapporterar direkt från tävlingen på Annexet vid Globen i Stockholm.

1400 dödade delfiner på Färöarna: ”1-2 procent av populationen”

2 min 9 sek

1428 vitsidiga delfiner dödades i helgen på Färöarna i samband med en traditionsenlig valjakt vilket har väckt stora protester både på ögruppen och utomlands. Tom Arnbom, valexpert på Världsnaturfonden WWF förklarar varför man på Färöarna dödar delfiner och varför man låter traditionen fortsätta.

Jimmie Åkesson: ”Korven förenar mig och Stefan Löfven”

2 min 25 sek

Det var många matrelaterade avskedsgåvor som överlämnades till Stefan Löfven i samband med hans sista partiledardebatt i riksdagen. Bland annat en middag för två, en crème brulée-brännare och en kryddig korv från Sverigedemokraterna.

Läget i Afghanistan: Folk vet inte om de någonsin kommer få sin lön

7 min 2 sek

I dagarna är det exakt en månad sedan talibanernas maktövertagande i Afghanistan vilket kom att dominera nyhetsbevakningen världen över. Idag har den rapporteringen nästan tystnat. TV4Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Christiansson är nyss hemkommen från Afghanistan och berättar om det vi vet om talibanernas styre samtidigt som FN varvar för att 97 % av afghanerna riskerar att hamna i fattigdom.

Amie Bramme Sey rörd av Tildes ord

11 min

Amie Bramme Sey debuterade i år som sommarvärd där hon berättade om de övergrepp hon varit med om. Detta ledde bland annat till att hennes vän frågade om han begått övergrepp utan att veta om det. Nu är hon aktuell med en ny säsong av podden ”Raseriet” och ser hoppfullt på framtiden.

Dom mot 47-åriga mannen i spionagemålet: “Det här försvann inte med Kalla kriget“

4 min 19 sek

I dag dömdes en 47-årig man till tre års fängelse i Göteborgs tingsrätt för att ha spionerat på lastbilstillverkaren Scania för Rysslands räkning. I flera år ska mannen ha träffat en rysk diplomat och överlämnat känsliga uppgifter i utbyte mot betalning. Patrik Oksanen på tankesmedjan Frivärld som arbetar med utrikes- och säkerhetspolitiska frågor, förklarar varför domen är så unik och hur vanligt spionage är i dag.

Så var Löfvens sista partiledardebatt

7 min 58 sek

Idag var Stefan Löfvens sista partiledardebatt i riksdagen som bjöd på en rad kängor mellan Nooshi Dadgostar (V) och Annie Lööf (C) som återigen visar på sprickan inom det politiska blocket. TV4Nyheternas politiska kommentatorer Ann Tiberg och Ulf Kristoffersson analyserar hur den politiska hösten kan bli vilka politiska utspel vi har att vänta.

Snuskigt fynd i skogen

1 min 3 sek

När Rose-Marie Norman var ute och gick i skogen i Tönnebro gjorde hon en snuskig upptäckt, nämligen en hel vagnslast med dumpade snusdosor!

Rostboll leder till bråk i Luleå

2 min 26 sek

Efter att Luleå-profilen Pontus Johansson tog en drönarbild på en rondell där en rostboll står som konstverk gjordes en upptäckt, rostbollen står inte i mitten! Detta har lett till ett oväntat bråk.

F1-stjärnans familj talar ut i ny dokumentär

6 min 45 sek

Formel 1-stjärnan Michael Schumacher har inte synts till på racingbanan sedan 2013 då han var med om en tragisk skidolycka i Frankrike, sedan dess har hans hälsa varit omdiskuterad världen över. I dag släpps en ny dokumentär där hans familj för första gången uttalar sig om Michaels hälsa. Anna Andersson, journalist på Aftonbladet, berättar om F1-stjärnans liv på- och utanför racingbanan.