Extern länk
Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Ny studie: Vegokost kan minska risken för covidsjukdom

2021-06-08 • 2 min 47 sek

En studie i British Medical Journal visar att det kan vara upp till 73 procents mindre risk att drabbas av allvarlig covid-sjukdom om man är vegetarian. Forskarna tror att en anledning är vissa näringsämnen som finns i växter som kan hjälpa till att stärka immunförsvaret. Magnus Gisslén, överläkare på infektionskliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset och professor i infektionssjukdomar på Göteborgs Universitet, kommenterar studien.

Anders Bagge om scenrädslan inför Melodifestivalen: ”Ville aldrig mer sjunga”

12 min

Ett helt land mer eller mindre kräver hans närvaro i tv-rutan. Bland annat brukar vi se honom i Idoljuryn, där han i mängder av år bedömt och tagit fram musikaliska talanger. Men nu är det han själv som ska bli bedömd. Om någon månad syns Anders Bagge i Sveriges största tv-program Melodifestivalen. För Efter fem delar han med sig om en viss rädsla över att stå på scen och sjunga.

Iskalla kampen i Knivsta – stor gädda frös fast med gös i käften

1 min 2 sek

När Eric Svensson var ute på skridskotur fick han syn på något han aldrig kunnat tro sig komma över. En fastfrusen gädda med en gös under isen. Nu uppmärksammas den mystiska fiskbilden av många på sociala medier och folk vallfärdar till platsen för att få se gäddans sista kamp med gösen.