Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Anis Don Demina och Sami framför ”Flaggan i topp”

2021-06-11 • 3 min 34 sek

Anis Don Demina och Sami framför den officiella EM-låten ”Flaggan i topp”.

Rachel Mohlin: ”Jag är inte så rädd längre”

10 min 28 sek

Skådespelaren Rachel Mohlin har gett ut romanen ”Dungen” som handlar om en flicka som växer upp i bibelbältet i Småland. ”Det har varit läkande för mig att skriva den, för precis som jag har varit med om en frikyrkouppväxt. Det enda hon tänker på är att hon inte får göra fel, hon får inte synda. Den har jag också burit med mig”, säger hon.

Sjuåriga Adelina inspiration till bok som lär ut teckenspråk

3 min 16 sek

Adelina Wenthe har downs syndrom och kommunicerar delvis med tecken. Nu har hon och hennes mamma Linda gjort en barnbok där berättelserna finns i textform, men även med tecken som stöd. ”Under hela Adelinas uppväxt har vi saknat en bra bok med tecken”, säger Linda Wenthe

De svänger i klimatfrågan: "Kina vill inte förlora ansiktet"

4 min 15 sek

Under FN-mötet i New York lovade Kinas president Xi Jinping att Kina inte kommer att bygga fler kolkraftverk utomlands, och att man ska öka ansträngningarna för att bekämpa klimatförändringarna.i världen. “Det här är en så kallad game changer”, sager Johan Kuylenstierna, ordförande Klimatpolitiska rådet.

Här kissar den fräcka räven i jaktskon

2 min 1 sek

Jägaren Tor-Arne Jonasson blev nyfiken när det började försvinna skor från hans yttertrappa och satte upp en viltkamera. Den fångade tjuven på film – och det var en riktigt fräck typ.

Klimatet i fokus på FN-toppmötet

1 min 27 sek

Pandemin och klimatet är i fokus på FN-toppmötet som just nu pågår i New York. ”USA:s president Joe Biden kom med beskedet att han vill satsa på klimatet, och man förväntar sig att andra nationer kommer göra större åtaganden i klimatfrågan”, säger Stefan Borg, TV4 Nyheternas utrikeskorrespondent.

Fredsdagen i dag – så firar Sveriges scouter

3 min 24 sek

Den 21 september firas fredsdagen runt om i landet i alla scoutförbund. Scouterna här i Sverige driver en kampanj denna dag som heter 100 % scout som går ut på att man visar upp att man är scout i skolan, på jobbet eller på andra platser genom att ha på sig sina scoutkläder hela dagen. Vi pratar med 16-åriga Isabella Cortez Andersson som är ung talesperson för Scouterna men också scout i Sofia scoutkår i Jönköping.

Regeringen går vidare med Cementabeslut

2 min 26 sek

Regeringen går vidare med förslaget om undantagslag för Cementa, det meddelade näringsminister Ibrahim Baylan (S) och miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) på en pressträff under tisdagen. TV4Nyheternas vetenskapskommentator Susanna Baltscheffsky medverkar.

Reformer för 74 miljarder i regeringens budget: ”En av de största jag sett”

5 min 5 sek

Totalt innehåller budgeten utgifter på över 1 000 miljarder kronor. Men de nya satsningarna på 74 miljarder handlar, enligt regeringen, framförallt om klimat och miljö, jobben, välfärden och kampen mot brottsligheten. TV4:s politiske kommentator, Ulf Kristofferson beskriver det som en av de största reformerna han sett någonsin.

Claes Månsson om livet som blyg: ”Kan vara en styrka för skådisar”

11 min

Dagens gäst har stått på teaterscenen i över 30 år och hunnit damma av de flesta pjäser. Efter ett tvåårigt, och högst coronarelaterat uppehåll, är Claes Månsson äntligen tillbaka med den nyskrivna pjäsen Sådan Far. Hör honom berätta om nya pjäsen och om hur han funnit styrkan i blygheten.