Statsvetaren: Här är Stefan Löfvens alternativ

Tommy Möller, professor i statsvetenskap, gästar oss och pratar om det politiskt historiska läget och hur det politiska landskapet har förändrats.

14-årige Vilgot och Joe Labero i ny magisk Bond-show

Dagens sommargäster är inget annat än en magisk duo bestående av Joe Labero och 14-årige Vilgot Michelin. Tillsammans är de nu aktuella med en show som inspirerats av James Bond-filmen Goldfinger och vi får en försmak på trolleriet genom några spännande tricks i studion.

Retorikexperten: Så räddar du dålig stämning på kräftskivan

Nu stundar kräftskivor och annat roligt som innebär umgänge med släkt och vänner. Och det är ju uppfriskande när vi tycker olika och får vardagsdebattera lite, men vad ska vi tänka på för att hålla diskussionen civiliserad? Elaine Eksvärd kommer till undsättning och ger oss sina retoriska konversationsknep.

Efter guldet: Därför tävlar Duplantis för Sverige och inte USA

Efter något som går att beskriva som en utomordentlig uppsväng från Armand Duplantis blev det ännu ett OS-guld för Sveriges del. Duplantis tog sig enkelt över ribban när den stod på 6,02 meter, vilket var tillräckligt för att slå ut amerikanen Chris Nilsen för OS-guldet. Därefter var han nära att slå sitt egna världsrekord på 6,18 meter, men rev i ribban i alla tre försöken. Nu, efter guldet och även tidigare är det många som frågar sig varför Duplantis tävlar för Sverige och inte USA. Sportjournalisten Ida Björnstad reder ut.

Beirut ett år efter explosionen: ”Värre än någonsin”

Idag har det gått ett år sedan en explosion i hamnen i Beirut ödelade delar av den Libanesiska huvustaden. Landet var redan plågat av en ekonomisk kris, och idag är läger minst sagt fortsatt allvarligt, menar flera hjälporganisationer. Carina Andersson, Regionchef för Svenska Röda korset i Libanon, ger oss en bild över hur landet har försökt återhämtat sig senaste året.

Professorn om höstens covid: Så länge kan vi leva med viruset

Smittotalen i Sverige visar just nu en ökning samtidigt som allt fler i Sverige vaccineras. I vårt land, och liksom på de flesta andra håll i världen, är det deltavarianten som står för ökningen av nya fall. Ali Mirazimi, virusforskare och professor Karolinska institutet förklarar hur länge vi kan vänta oss att leva med covid och hur mycket mer smittsam den nya mutationen är.

Därför ska du pensionsspara

”Förstår att det kan kännas långt bort, det är ju att spara åt en annan person” säger Andra Farhad. vd Börshajen, som ger sina bästa tips gällande pensionssparande.

Se Linda skrapa fram storsumma åt sin moster

Dagens trissvinst i Nyhetsmorgon gick till ingen mindre än Linda som var på plats och skrapade åt sin moster. Och hon såg till att komma hem med en rejäl summa pengar. Hur mycket det blev ser du förstås i klippet ovan!

”Guldarvinge” lurade man på 120 000 kronor via dejtingapp

En man i 60-årsåldern har polisanmält ett bedrägeribrott efter att han blivit lurad på 120 000 kronor. Via en dejtingapp fick han kontakt med en kvinna i utlandet som påstod sig ha ärvt en guldgruva. Kvinnan ville skicka guldet från gruvan till mannen, så att han kunde bevara det i Sverige. Sedan följde ett påstående om att guldet fastnat i tullen i London och att mannen behövde betala 120 000 kronor. Något han faktiskt gjorde.

30 år har gått – GW: Så kunde polisen snärja Lasermannen

I tisdags var det 30 år sedan John Ausonius gick ut för att skjuta sitt första offer. Och flera skulle det bli. Gärningsmannen, som efter ett tag började kallas för Lasermannen av media, skulle komma att göra det nio gånger till och hans dåd höll hela Sverige i skräck. GW förklarar hur polisen till slut lyckades sätta stopp för Lasermannen och hans skjutningar.

GW om skjutningen i Kristianstad: ”Ett av offrena sticker ut”

Tre män har gripits, samtliga misstänkta för mordförsök på sannolika skäl, efter en skottlossning utanför ett köpcentrum i området Gamlegården i Kristianstad under tisdagseftermiddagen. Tre personer träffades av skotten och det ska röra sig om två män i 20- respektive 30-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern som nu vårdas på sjukhus med allvarliga skottskador, enligt Region Skåne. Leif GW Persson ger sin syn på det oklara dådet.

Erik fick bukt med sitt datorspelmissbruk: ”Dags att ta tag i livet”

Framför allt under sommarlovet är det mycket tid som spenderas framför skärmar för barn och ungdomar. En del får sedan så svårt att slita sig från sina spel att det går över till ett missbruk. Erik Werkelin är med på ett detox-läger för personer som tampas med detta och har nu lyckats ta sig ur sitt beroende.