Extern länk
Början på sidans innehåll

GW om uteslutna advokaterna: ”Blir knepigt att försörja sig i fortsättningen”

2021-07-04 • 3 min 52 sek

Två advokater som liknats vid "nätverkskriminella i kostym" utesluts ur Advokatsamfundet. Dess disciplinnämnd ser det som bevisat att de två männen läckt hemliga uppgifter under namnen "Kungen" och "Prinsen".
När den franska polisen knäckte den krypterade kommunikationstjänsten Encrochat och lämnade över material till sina svenska kollegor fanns där chattar mellan kriminella och personer som kallade sig "Kungen" och "Prinsen". Misstankarna riktades mot de två advokaterna, som jobbar tillsammans i i Stockholmsområdet. Bedömningen var att de kan ha gjort sina klienter tjänster av mycket tveksam karaktär.
"Sammantaget går det inte att frigöra sig från bilden av nätverkskriminella i kostym", skrev åklagare vid Södertörns åklagarkammare, när de anmälde männen till Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Död krokodil låg under golv till skola

1 min 17 sek

En död saltvattenkrokodil har blivit något av en lokal kändis i Pentre i Wales i Storbritannien. Kvarlevorna av krokodilen hittades under golvet i en skola när skolan skulle renoveras. Det hade länge gått rykten om att det fanns en krokodil i skolan men det var egentligen ingen som trodde på ryktena. Men det visade sig vara sant. Däremot är det ingen som vet hur krokodilen hamnade under golvet på en skola i Wales. Steffo varnar för att liknande händelse kan utspela sig i Katrineholm...