Extern länk
Början på sidans innehåll

Tiberg om Löfvens utmaning att komma tillbaka: ”Tvingas bjuda på eftergifter”

2021-07-04 • 1 min 42 sek

Moderatledaren Ulf Kristersson gav upp försöket att bilda en ny regering och uppdraget har nu gått tillbaka till Stefan Löfven som väntas ge besked i regeringsfrågan på måndag. Söndagens talare på Almedalsveckan är Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar. Vid en presskonferens under förmiddagen redogjorde hon att de inte längre kommer att vara en politisk dörrmatta. Här ger TV4Nyheternas politiska kommentator sin analys av läget inför Stefan Löfvens besked om att bilda regering. Det finns flera smolk i bägaren som kan sätta stopp för Löfvens regeringsbildning.
Lördagen den 7 juli, kommer Stefan Löfven att hålla sitt tal från Almedalsscenen.

Så får du hunden att bli trygg ensam

7 min 4 sek

Många har valt att skaffa hund under pandemin, kanske som ett led i att många vill ha sällskap i en tid när hemmaarbete blivit vanligare. Nu kommer dock signaler om att dessa så kallade pandemihundar har svårt för att vara ensamma. En som märkt av detta är hundcoachen Fredrik Steen som får många frågor i ämnet. Här ger Steen flera handfasta tips på hur du ska bära dig åt för att få hunden att trivas ensam.

Marcus Noteruis testar spark: ”Alla har sin stil och den där var unik”

10 min 43 sek

"In sweden we call it a kick". Bevingade ord från en känd film, som vissa av er kanske känner igen. Och det verkar som att sparken har fått en liten pånyttfödelse efter några år i dvala. Marcus Noterius, besöker en spark-tillverkare utanför Östersund och testar både nya modeller och den gamla hederliga, och i norrland älskade, sparken tillsammans med sparktillverkarna Henrik Andersson och Mikael Eklund.

Årets folkbildare: Här är hälsoråden du kan strunta i

6 min 8 sek

Dag ut och dag in blir vi överösta med olika hälsoråd, hets om att gå ner i vikt och att träna flera gånger i veckan. Men vad är egentligen hälsosamt? Och hur ska vi förhålla oss till alla råd vi inte har bett om? Det svarar Maria Ahlsén och Jessica Norrbom som doktorerat i fysiologi, skrivit böcker i ämnet, driver en pod och föreläser om hälsa med vetenskaplig grund. Nu har de dessutom blivit utsedda till årets folkbildare.