Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Kristersson: ”Nu vet jag vilka partier som vill ha maktskifte”

2021-07-07 • 8 min 6 sek

Ulf Kristersson ger sin bild av det rådande polistiska läget inför dagens omröstning. M-ledaren menar att detta givit en tydlig varudeklaration om var alla står. Läget att själv gå upp och pröva statsministeruppdraget var i denna situation en omöjlighet. Man kan inte gå upp och hoppas på att nån fastnar i hissen vid omröstningen. Men en hel del har klarlagts under de röriga veckorna som diskussionerna pågått. Den största förändringen är enligt Kristersson att Centerpartiet gått från att vara en stabil del av borgerligheten till att bli ett stabilt stödparti till Socialdemokraterna.

Så får du tillbaka lukt- och smaksinnet: ”Jag tränar dagarna i ända”

8 min 45 sek

”För mig har det funkat att äta det jag gillar” säger kocken Tea Malmegård, som tappade lukt- och smaksinnet efter en covidinfektion i mars 2020. Förödande i ett sådant yrke, kan man tycka, men hon har jobbat hårt för att hitta tillbaka till matglädjen – och det har gett resultat. Charlotte Cervin-Hoberg, biomedicinsk analytiker vid Skånes universitetssjukhus, berättar hur man kan träna upp lukt- och smaksinnet igen.