Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

GW om kriminella hackare: ”Enda lösningen är att övergå till manuell hantering”

2021-07-07 • 4 min 10 sek

Den cyberattack som i helgen slog ut flera hundratals Coopbutiker runt om i Sverige då butikernas kassasystem slogs ut av kriminella hackare. En kriminell hacker-grupp har identifierats. Det är den ökända ryska gruppen Revil som tagit på sig attacken. Attacken drabbade inte bara Sverige. Vissa uppgifter gör gällande att över 1000 företag världen över ska ha drabbats. Och i söndags beordrade USA:s president Joe Biden USA:s underrättelsetjänster att genomföra en fullskalig utredning efter spekulationer om att ryska Kreml skulle vara inblandade i attacken.

Här kan elever få gratis körkortslektioner: ”Stor möjlighet”

4 min 27 sek

Ofta går det åt många tusenlappar till att ta körkort, något som kan göra det svårt för de som inte har råd. Men på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn kommer eleverna från och med i höst kunna ansöka om ett stipendium för att få gratis körkortsundervisning. Något som eleverna Linnéa Sandstedt, Hanna Martin och Alfred Tyrberg tycker är bra.

80 år sedan 800 norska judar deporterades: – "Antisemitismen finns alltid under ytan"

10 min 29 sek

– "Få svenskar känner till att det fanns koncentrationsläger utanför Oslo". I dag samlas människor världen över för att minnas förintelsen. För att sprida kunskap om den norska förintelsehistorien anordnar Anna Florén, programchef på Voksenåsen, skolresor till Norge. Hör även Micael Bindefeld berätta om sin mormors två syskon som fördes med båt till Auschwitz, något han nyligen fick reda på. "Över en enda natt tillfångatogs 1/3 av Norges judar".