Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Maddes vädervarning - då drar Elsa in över New York

2021-07-08 • 2 min 34 sek

Det är anmärkningsvärt tidigt för orkaner nu, säger vår meteorolog Madeleine Westin.
Ovädret Elsa har lämnat efter sig förödelse under sin framfart i Karibien och minst tre personer har omkommit. Ovädret klassades i fredags som den första orkanen under årets orkansäsong på Atlanten. Det är världens vädersystem som påverkar orkanbildningen, som i år ser ut att bli ovanligt svåra. Forskarna är överens om att kommande säsong kommer att bli mycket, mycket kraftig. Betydligt kraftigare än tidigare säsonger, säger Westin. På lördag drar Elsa in över New York med ett djupt lågtryck.

Här kan elever få gratis körkortslektioner: ”Stor möjlighet”

4 min 27 sek

Ofta går det åt många tusenlappar till att ta körkort, något som kan göra det svårt för de som inte har råd. Men på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn kommer eleverna från och med i höst kunna ansöka om ett stipendium för att få gratis körkortsundervisning. Något som eleverna Linnéa Sandstedt, Hanna Martin och Alfred Tyrberg tycker är bra.

80 år sedan 800 norska judar deporterades: – "Antisemitismen finns alltid under ytan"

10 min 29 sek

– "Få svenskar känner till att det fanns koncentrationsläger utanför Oslo". I dag samlas människor världen över för att minnas förintelsen. För att sprida kunskap om den norska förintelsehistorien anordnar Anna Florén, programchef på Voksenåsen, skolresor till Norge. Hör även Micael Bindefeld berätta om sin mormors två syskon som fördes med båt till Auschwitz, något han nyligen fick reda på. "Över en enda natt tillfångatogs 1/3 av Norges judar".