Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Cecilia har en igelkott-by i sin trädgård: ”Det började med en olycka”

2021-07-08 • 3 min 12 sek

I Asarum i Blekinge bor Cecilia Ockedal och i hennes trädgård kommer och går 17 igelkottar! För fyra år sedan tvingades Cecilia, som då inte visste något om igelkottar, göra första hjälpen på en igelkott. Detta har lett till att hon numera har en hel igelkottby på gården. Igelkottarna beter sig precis som hundar och katter, säger Cecilia. De 12 första känner hon igen och har namn på. Här berättar hon hur allt började och hur hon känner igen sina kottvänner.

Så får du tillbaka lukt- och smaksinnet: ”Jag tränar dagarna i ända”

8 min 45 sek

”För mig har det funkat att äta det jag gillar” säger kocken Tea Malmegård, som tappade lukt- och smaksinnet efter en covidinfektion i mars 2020. Förödande i ett sådant yrke, kan man tycka, men hon har jobbat hårt för att hitta tillbaka till matglädjen – och det har gett resultat. Charlotte Cervin-Hoberg, biomedicinsk analytiker vid Skånes universitetssjukhus, berättar hur man kan träna upp lukt- och smaksinnet igen.