Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Flygplansexperten om olyckan: ”Plantyp som kräver stort underhåll”

2021-07-09 • 2 min 50 sek

Under torsdagskvällen kraschade ett flygplan i Örebro, där samtliga nio ombord omkom.
Vittnen har sett att planet vinglade till innan olyckan, säger flygsäkerhetsexperten Jan Ohlsson något som kan vara en av orsakerna till olyckan eftersom viktfördelningen ombord kan varit ojämn. Men en annan sak som också kan leda till olyckor med den här typen av plan är att de vanligtvis ses som ett robust plan, men som byggts 1966 och därför kräver noggranna rutinkontroller.

Här kan elever få gratis körkortslektioner: ”Stor möjlighet”

4 min 27 sek

Ofta går det åt många tusenlappar till att ta körkort, något som kan göra det svårt för de som inte har råd. Men på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn kommer eleverna från och med i höst kunna ansöka om ett stipendium för att få gratis körkortsundervisning. Något som eleverna Linnéa Sandstedt, Hanna Martin och Alfred Tyrberg tycker är bra.

80 år sedan 800 norska judar deporterades: – "Antisemitismen finns alltid under ytan"

10 min 29 sek

– "Få svenskar känner till att det fanns koncentrationsläger utanför Oslo". I dag samlas människor världen över för att minnas förintelsen. För att sprida kunskap om den norska förintelsehistorien anordnar Anna Florén, programchef på Voksenåsen, skolresor till Norge. Hör även Micael Bindefeld berätta om sin mormors två syskon som fördes med båt till Auschwitz, något han nyligen fick reda på. "Över en enda natt tillfångatogs 1/3 av Norges judar".