Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Mons Kallentoft: ”Jag kan bli lite tokig ibland”

2021-07-09 • 6 min 43 sek

Det är inte klimatkrisen som är den största utmaningen för mänskligheten, utan ojämlikheten som råder världen över. Det menar författaren Mons Kallentoft. Detta har inspirerat honom till att skriva sin senaste bok, Olympia, där han skildrar ett post covid-samhälle med växande klassklyftor och där girigheten blivit störst av allt. I studion berättar han även om hans höga arbetstempo och utmaningarna som kommer med det.

Så får du tillbaka lukt- och smaksinnet: ”Jag tränar dagarna i ända”

8 min 45 sek

”För mig har det funkat att äta det jag gillar” säger kocken Tea Malmegård, som tappade lukt- och smaksinnet efter en covidinfektion i mars 2020. Förödande i ett sådant yrke, kan man tycka, men hon har jobbat hårt för att hitta tillbaka till matglädjen – och det har gett resultat. Charlotte Cervin-Hoberg, biomedicinsk analytiker vid Skånes universitetssjukhus, berättar hur man kan träna upp lukt- och smaksinnet igen.