Så var läget i London efter EM-finalen: ”Väldigt stökigt”

Olof Lundh och Frida Nordstrand är med på länk från London, dagen efter EM-finalen på Wembley, och ger oss en lägesrapport.

Experten: Så klarar du höstens löneförhandlingar

Snart är hösten på intåg och det blir dags att gå tillbaka till jobbet. För många innebär hösten löneförhandling, antingen i sin nuvarande tjänst eller i samband med tillträde på en ny. Försäljnings- och förhandlingsexperten Patrik Nordkvist berättar om hur man blir en mästare på att löneförhandla.

Metoderna som organiserar ditt hem – expertens tips till ordning

Många kan nog relatera till röran som kan råda därhemma. Men från och med i år kan man få rut-avdrag för att anlita en person som skapar ordning och reda. En av dom är ordningskonsulten Susanne Rittedal Söderblom som gästar Nyhetsmorgon för att ge sina bästa tips till ett mer organiserat hem.

Idag är jordens förnybara resurser slut för i år

Idag inträffar Earth Overshoot Day, det betyder att vi har använt upp jordens förnybara resurser för år 2021, fem månader innan året är slut. Från och med nu lever vi på lånade resurser. Det här är flera veckor sämre än förra årets då datum 22 augusti. Alexandra Davidsson, Generalsekreterare Medveten Konsumtion, ger oss sina bästa tips på hur vi kan tänka och konsumera mer cirkulärt.

Nytt hjälpmedel för parkinsonsjuka – Mindre doser medicin behövs

Man räknar med att ungefär en av hundra svenskar över 65 år utvecklar Parkinsons sjukdom, en svår sjukdom där vi idag bara klarar att lindra symptomen. Men sedan ett par år finns nya sätt att ta medicinen, och det gör livet lättare. Eva Tiby har levt med Parkinson i 15 år och är en av många vars tillvaro blivit bättre tack vare de nya tillvägagångssätten. Med i studion finns även Dag Nyholm, docent och specialistläkare i neurologi.

112 år sedan den första svenska flygningen

Idag för exakt 112 år sedan, 29 juli 1909, skedde den första flygningen i Sverige. Piloten på den flygningen var fransmannen Georges Legagneux som lyckades flyga cirka 4-5 meter över marken på en sträcka av drygt 1000 meter. Urban Lindstedt, journalist och historiepoddare, berättar allt om den första flygningen i Sverige och lite mer om flygets tidiga pionjärer.

Sommarvädret: Flera tromber över södra Sverige

Meteorologen Johan Wiksten ger oss en ostadig prognos över södra Sverige där det kommer dyka upp tromber. Och regnovädret kan bli så illa att det på vissa håll skapas hagel, stora som golfbollar.

Gradvall: Den här Billie Eillish-låten är Beatles-bra

Ett av årets absolut mest omtalade album i förhand är nu här. Popprofessorn Jan Gradvall förklarar storheten med storstjärnan Billie Eillish nysläppta album "Getting older" och varför artisten lyckas prestera lika perfekt som tidigare.

Nyhetspanelen: DN:s granskning – går att välja sin läkares hudfärg

Nyhetspanelen bestående av Dick Erixon, Elaf Ali och Daniel Swedin summerar nyhetsveckan som har varit. Vi djupdyker i ämnen som DN:s nya granskinng om bortvalda läkare på grund av hudfärg, det kraftigt ökade väljarstödet för Vänsterpartiet och Visbybornas förtvivlan över turistboomen på Gotland.

OS-svepet: Viktigaste höjdpunkterna

Daniel Ståhl är vidare till final i diskus, Armand Duplantis räddades från covid-19 av flickvän och mycket mer river vi av tillsammans med sportjournalisten Ida Björnstad. Här är stora OS-snackisarna just nu!

Experten: Så påverkas din sömn av vakna OS-nätter

När stora medaljchanser hamnar på extremt konstiga tider mitt i natten, och man jobbar: hur mycket kan man egentligen rucka på klockan? Helena Kubicek Boye, psykolog och sömnexpert, gästar Nyhetsmorgon och förklarar vad som är viktigt att tänka på om man utmanar sitt sömnschema.

Sida-chefen: Så har flyktingströmmarna påverkats av pandemin

Antalet personer som sökt asyl i Sverige har legat på lägre nivåer än vanligt under den pågående pandemin. Men bara för att antalet asylsökande minskar här så betyder inte det att kriser och konflikter tar paus för pandemin. Göran Holmqvist, chef för Sidas avdelning för Asien, Mellanöstern och humanitärt bistånd, gästar Nyhetsmorgon och ger sin bild av hur flyktinströmmarna kommer se ut i världen framöver.

Därför pratar allt fler idrottare om psykisk ohälsa: ”Otroligt modigt”

Att öppna upp sig och prata om sin psykiska hälsa har inte alltid varit en självklarhet för idrottare som presterar på den absoluta toppen. Men nu syns en tydlig trend och förändring med stjärnor som träder fram om sin psykiska instabilitet.Tidigare i våras valde tennisstjärnan Naomi Osaka att hoppa av från Franska mästerskapen, på grund av hur hon mår psykiskt. Och nu senast, för några dagar sedan så valde gymnastikstjärnan Simone Biles att hoppa av från flera tävlingar i OS, även det på grund av mentala ohälsa. Göran Kenttä, kompetensområdesansvarig inom idrottspsykologi på Riksidrottsförbundet ger sin synd på utvecklingen.