Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Hårda tag i Frankrike mot deltamutationen: "Vissa kallar det för utpressning"

2021-07-14 • 3 min 33 sek

I Frankrike har president Emmanuel Macron tagit till hårda tag i och med spridningen av deltamutationen. Tidigare i veckan aviserade han om strikta regler och krav på vaccinationsbevis för att exempelvis gå på restaurang och konserter. För vårdpersonal blir det obligatoriskt att vaccinera sig innan den 15 september. Louise Nordström, frilansjournalist och boende i Paris, är med på länk och kommenterar läget i staden.

Så får du tillbaka lukt- och smaksinnet: ”Jag tränar dagarna i ända”

8 min 45 sek

”För mig har det funkat att äta det jag gillar” säger kocken Tea Malmegård, som tappade lukt- och smaksinnet efter en covidinfektion i mars 2020. Förödande i ett sådant yrke, kan man tycka, men hon har jobbat hårt för att hitta tillbaka till matglädjen – och det har gett resultat. Charlotte Cervin-Hoberg, biomedicinsk analytiker vid Skånes universitetssjukhus, berättar hur man kan träna upp lukt- och smaksinnet igen.