Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

I dag presenteras EU:s nya klimatpaket: "Behövs en jämn spelplan"

2021-07-14 • 8 min 52 sek

EU ska bli klimatneutralt vid år 2050, men för att nå dit måste några delmål uppnås. Som att utsläppen av växthusgaser ska minskas med 55 procent fram till år 2030. I dag presenterar EU-kommissionen ett paket med lagskärpningar och förslag som ska göra dessa mål till verklighet. Nina Ekelund, generalsekreterare Hagainitiativet gästar studion för att kommentera detta och med på länk är Per Bolund, miljö- och klimatminister.

Så får du tillbaka lukt- och smaksinnet: ”Jag tränar dagarna i ända”

8 min 45 sek

”För mig har det funkat att äta det jag gillar” säger kocken Tea Malmegård, som tappade lukt- och smaksinnet efter en covidinfektion i mars 2020. Förödande i ett sådant yrke, kan man tycka, men hon har jobbat hårt för att hitta tillbaka till matglädjen – och det har gett resultat. Charlotte Cervin-Hoberg, biomedicinsk analytiker vid Skånes universitetssjukhus, berättar hur man kan träna upp lukt- och smaksinnet igen.