Extern länk
Början på sidans innehåll

England häver sista restriktionerna: ”Känslorna är lite både och”

2021-07-19 • 8 min 52 sek

Virusrestriktionerna hävs 19 juli i England. Kravet på munskydd slopas liksom begränsningarna av antalet besökare på caféer, restauranger och pubar. Orsaken till lättnaden är att såpass stor del av befolkningen nu vaccinerats och den negativa trenden är bruten. Ali Mirazimi, virusforskare och professor på Karolinska institutet, förklarar corona-läget i Europa och Daniel Alling, Sveriges Radios korrespondent i London, kommenterar den engelska stämningen.

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.