Extern länk
Början på sidans innehåll

Försäkringsbolag bidrar indirekt till cyberbrottslighet: Så funkar det

2021-07-21 • 5 min 9 sek

Förra året betalade ett svenskt företag 290 miljoner kronor i lösensumma i samband med en utpressningsattack. Företag betalar ofta för att låsa upp datorer med information som hackarna tagit som gisslan. Och nu visar TV4Nyheternas granskning att svenska försäkringsbolag indirekt bidrar till cyberbrottsligheten genom att erbjuda försäkringar till företag där de betalar ut lösensumman. Emil Hellerud, reporter på TV4Nyheterna gästar studion.

ÖB om risken för en rysk invasion i Ukraina: ”Det är bekymmersamt”

9 min 41 sek

Idag träffar den amerikanska utrikesministern Anthony Blinken sin ryska kollega Sergej Lavrov i Genève i Schweiz, men förhoppningarna att det spända säkerhetsläget ska bli lugnare krymper och Estlands ÖB sa i onsdags att han tror att Ryssland snart kommer att inleda en militär offensiv mot Ukraina. Micael Bydén, överbefälhavare Försvarsmakten ger sin analys på det ansträngda läget och ger rådet bejaka oron, men späd inte på den.

Här får chefer inte mejla efter arbetstid: ”Diktatoriskt”

4 min 13 sek

Från och med 1 februari blir det förbjudet för chefer att kontakta statsanställda efter arbetstid i Belgien. Allt fler länder i Europa inför nu lagar med syftet att motverka stress och utbrändhet på jobbet. Dan Hasson, Stress- och arbetsmiljöforskare vid Karolinska Institutet, menar att man ska vara försiktig med att reglera i lag, det kan få oanade konsekvenser. Det finns inget vetenskapligt stöd för att det här skulle vara det bästa sättet att mota stress, säger Hasson.